Tæt på at blive danmarksmestre

Vi var meget ærgerlige og skuffede efter kampen, fordi vi var SÅ tæt på at have den, men vi var også meget stolte over at vi for første gang nogensinde i klubbens historie stod i en DM-finale."

Tæt på at blive danmarksmestre
Raklevs U11 piger har netop igen i år deltaget i DM i håndbold. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Raklevs U11 piger har netop igen i år deltaget i DM i håndbold. De var af sted den 22./23. april. Danmarks 20 bedste hold fra både Jylland, Fyn og Sjælland deltog ved årets DM.

Pigerne fra Raklev havde inden jul vundet deres A række, og efter jul havde de vundet deres AA række (her tager man de bedste hold i alle A rækker, og laver kun nogle få AA rækker for at højne niveauet). Pigerne spillede en flot indledende runde og vinder fire sejre ud af fire mulige, og gik herefter videre som nr. et i puljen, og var klar til slutspillet.

I kvartfinalen mødte pigerne deres evige rivaler fra Rødovre, som også var favoritter til at vinde DM, og som pigerne to uger forinden havde tabt til med 2 mål. Kampen bølger frem og tilbage og Raklev pigerne er både bagud med 3 mål og foran med 2. Det lykkedes pigerne at vinde 18-17 i en meget spændende og velspillet kamp fra begge hold og kampen blev først afgjort i det sidste minut.

I semifinalen ventede Team Helsinge, som vandt deres AA række i sæsonen i Københavnsområdet. Ifølge trænerne spillede pigerne den flotteste kamp i sæsonen, og vandt semifinalen sikkert med 13-10 efter at være foran 9-3 på et tidspunkt. I finalen ventede FIF (Frederiksberg). I forlænget spilletid var det meget tæt, og FIF formår at udligne med 5 sekunder igen. Kampen skulle nu ud i "Golden Goal" hvor det hold, som først scorer, vinder. Her er det desværre FIF, som formår at trække det længste strå, og de vinder kampen, og bliver DM vindere 2023 i U11 pigerækken.

Vi var meget ærgerlige og skuffede efter kampen, fordi vi var SÅ tæt på at have den, men vi var også meget stolte over at vi for første gang nogensinde i klubbens historie stod i en DM-finale,” fortæller den ene træner for holdet, Rune Petersen.

Gitte Holm, der også er træner for holdet, formåede sidste år at blive nummer 4 med U11 pigerne til DM, som dengang var rekorden for klubben.

Der var god stemning i alle kampene, som var præget af sportslig opførsel og godt kammeratskab imellem holdene, det var derfor en rigtig god oplevelse at være med. Det var også hårdt for pigerne at spille 7 kampe på en weekend, men oplevelsen var fantastisk,” fortæller Rune Petersen, og fortsætter: ”Generelt har ungdomsrækkerne i Raklev klaret sig rigtig godt helt nede fra U9 og op til U17 i år, og vi glæder os til næste år, hvor det også ser rigtig lovende ud. Der er både plads til de sportslige ambitioner, samt fællesskabet og det sociale liv, og Raklev er en klub, hvor alle er velkomne, uanset niveau. Det vigtigste for klubben er altid de gode oplevelser for børnene og de unge mennesker.

Udover U11 pigerne har Raklev haft nogle flotte resultater i år, som fx:

  • U15 piger vinder kreds mesterskab i 2. division B
  • U17 piger vinder pokal turnering del 2
  • U15 drenge vinder pokal turnering del 2
  • U9 piger vinder medaljestævne på Sjælland

Del