Svinepasser blev nr. 2 ved Miss Danmark

20-årige EUX-landmand, Maja Bach fra Kalundborg, blev søndag aften en flot nr. 2 i den officielle Miss Danmark-konkurrence.

Svinepasser blev nr. 2 ved Miss Danmark
Maja Bach fra Kalundborg, som til dagligt passer grise, blev en flot nr. 2 ved Miss Danmark. Foto: Jens Nielsen og Michael Oxkjær / Missdanmark.dk

Af Jens Nielsen

20-årige EUX-landmand, Maja Bach fra Kalundborg, blev søndag aften en flot nr. 2 i den officielle Miss Danmark-konkurrence.

Søndag blev finaleshowet ved Miss Danmark 2022 afholdt i København. Her sikrede Maja Bach fra Kalundborg sig andenpladsen samt prisen Best Public Speaker.

Man tænker måske ikke så meget på Miss Danmark og skønhedskonkurrence når man møder Maja Bach i arbejdstøj og gummistøvler blandt de mange hundrede grise på hendes arbejdsplads Frihedslund Læregård ved Tissø, men netop den kontrast synes Maja er interessant.

”Jeg så et opslag om Miss Danmark på Facebook og blev egentligt nysgerrig, og så blev jeg egentligt positivt overrasket over, at man lagede så stor vægt på de indre værdier og det man står for, og så tilmeldte jeg mig,” har Maja Bach tidligere fortalt til TV-Kalundborg da vi besøgte hende i grisestalden.

Miss Danmark organisationen modtog flere hundrede ansøgninger til årets konkurrence, her blev 33 så udvalgt til finalen, bl.a. lokale Maja Bach, som søndag aften havde skiftet arbejdstøj og gummistøvler ud med gallakjole og høje stiletter. I finalen opnåede Maja Bach en flot 2. plads og vandt samtidig prisen som Best Public Speaker.

Den grimme ælling, nu som en smuk svane

Selv om man har et kønt ansigt så er det ikke altid at tilværelsen er nem, det måtte Maja sande da hun gik i skole, hvor mobning og dårligt selvværd var en del af dagligdagen.

”Mest af alt, er jeg stolt over mig selv. Stolt over, at jeg ture hoppe ud i noget, jeg altid har haft lyst til, men grundet mobning og negative relationer, aldrig helt har troet på, at jeg kunne! Jeg gør det for mig selv, og for at vise andre, at på trods af modgang og dårligt selvværd, er der lys for enden af tunnelen,” sagde Maja Bach tidligere.

I fremtiden har Maja Bach planer om at læse naturressourcer med speciale i miljøvidenskab på Københavns Universitet.

Del