Svar på ’Brev til flertalsgruppen’

Svar på ’Brev til flertalsgruppen’

Læserbrev: Svar på ’Brev til flertalsgruppen’

Kære Vibeke Riise Andersen.

Tak for din mail!

Det er rigtig godt at cykelstien mellem Viskinge og Svebølle nu bliver gennemført. Den har I ventet på alt for længe.

Jeg er bekendt med ønsket om en tunnelløsning, som jeg fik præsenteret af Thomas Hjorth i foråret 2021.

Der er bestemt fordele ved en tunnel løsning, som du også nævner. Først og fremmest for ”den bløde trafik”, men også for en mulig udbygning af industriområdet nord for stationen.

Dog er der – som jeg ser det – mindst et spørgsmål omkring realiseringen af løsningen, som ligger udenfor, hvad vi i Kommunalbestyrelsen har indflydelse på. Det handler om hvorvidt DSB eller Banestyrelsen vil gå med til det. Det var ikke muligt ved etableringen af den nye station ved Biotekbyen i Kalundborg.

Dertil kommer også at den vil nok vil koste mere en det dobbelte end en cykelsti langs vejen mellem Viskinge og Svebølle.

Jeg har også tidligere nævnt, at en tunnel inde ved stationen sandsynligvis ikke vil få al cykeltrafik væk fra vejen og jernbaneoverførslen. De borgere der bor i den vestlige ende af Svebølle, vil ikke cykle helt ind til stationen for så at cykle tilbage på den anden side af jernbanen for at komme til Viskinge.

Jeg forstår godt jeres ønske, men det vil jo tage tid at undersøge muligheden for denne løsning, ligesom der heller ikke er plads til det i det kommende budget.

Disse ting taget i betragtning vil jo så også medføre, at det tager endnu længere tid, før vi når i mål med en cykelsti mellem Viskinge og Svebølle.

Når jeg skriver disse ting i mit svar, er det ikke for at være afvisende overfor jeres ønske, men for at nævne de realistiske vanskeligheder der er for projektet.

Hans Erik Munk

Kommunalbestyrelsesmedlem (B)

Del