Støtte til 3 naturoplevelser i Kalundborg Kommune

Der er i alt uddelt 2 mio. kr. under puljen 'Nat i Naturen - naturoplevelser i mørket'. I Kalundborg Kommune har tre projekter fået tilskud.

Støtte til 3 naturoplevelser i Kalundborg Kommune
De 96 støttede projekter er fordelt på 46 kommuner, og omfatter helt præcist 517 åbne arrangementer, der skal finde sted frem til sommeren 2025. Modelfoto: Friluftsrådet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Friluftsrådet har givet tilskud til 96 projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, som skal være med til at vise befolkningen de mange gode natur- og friluftsoplevelser, man kan få, når mørket er faldet på. Der er i alt uddelt 2 mio. kr. under puljen 'Nat i Naturen - naturoplevelser i mørket'. I Kalundborg Kommune har tre projekter fået tilskud.

Når mørket er faldet på, åbner der sig en ny verden af spændende naturoplevelser. Men for mange er det uvant at færdes i naturen efter mørkets frembrud. En undersøgelse fra 2022, som YouGov har lavet for Friluftsrådet, viser blandt andet, at 68 procent af danske børn mellem 2 og 15 år aldrig har sovet i det fri, 41 procent aldrig har set stjernehimlen, og 38 procent aldrig har været med til at tænde bål.

Det vil Friluftsrådet gerne ændre på. Derfor har Friluftsrådet uddelt 2 mio. kr. fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til 96 projekter, som via åbne arrangementer skal introducere flere til de mange forskellige friluftsaktiviteter, man kan lave, og de naturoplevelser man kan få, efter mørkets frembrud.

"Vi vil gerne inspirere flere til at opleve nattens unikke natur. Her kan man møde nataktive dyr som ræv og natugle, se stjerner titte frem og få skærpet sine andre sanser, når det bliver mørkt for øjet. Det er en helt særlig oplevelse at være ude om natten, og alle kan være med. Derfor er vi også rigtig glade for at kunne give tilskud til en masse gode arrangementer, som kan introducere flere til de naturoplevelser, man kan få, når det er mørkt," siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

I Kalundborg Kommune har tre projekter fået støtte

I Kalundborg Kommune har Viskinge Eventyrlige Skovhaver fået et tilskud på 8.300 kr. til tre åbne arrangementer med aftenvandring i skoven, formidling af nattens dyreliv, historiefortælling og bålaktivitet. Ligeledes har Danmarks Naturfredningsforening fået tilskud på 9.000 kr. til et åbent arrangement med naturterapi, formidling af nattens dyreliv, stjernekiggere, mad over bål og overnatning i det fri. Endelig har Naturpark Åmosen modtaget 26.200 til tre åbne arrangementer med nattevandring i Naturparken Åmosen og bål.

De 96 støttede projekter er fordelt på 46 kommuner, og omfatter helt præcist 517 åbne arrangementer, der skal finde sted frem til sommeren 2025.

Oplev en Nat i Naturen

En stor del af de støttede arrangementer foregår på den officielle Nat i Naturen, som i år afholdes natten mellem den 7. og 8. september. Her inviterer Friluftsrådet i samarbejde med Naturstyrelsen, Det Danske Spejderkorps og Ungdomsringen samt en lang række lokale foreninger, kulturinstitutioner m.m. befolkningen til at komme ud og opleve en nat i naturen. Man kan deltage på egen hånd eller i et af de mange arrangementer i hele landet.

Del