Stort Tour de France-arrangement på Birkendegaard

En kæmpe cykelfest for hele familien med masser af aktiviteter, cykelløb for børn  og mulighed for at købe både øl og vin og mad.

Stort Tour de France-arrangement på Birkendegaard Styregruppen bag det store Tour-arrangement på Birkendegaard, fra venstre, Inge Linkamp, Niels Riis Christensen, Frank Due, Tommy Jensen, Vibeke Munk og Jørgen Faye. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ved du, hvad du skal lave den 2. juli? Når karavanen og tourfeltet kommer til Kalundborg Kommune, har Rotary Kalundborg sørget for, at du kan følge begivenheden på tætteste hold på godset Birkendegaard og være med til at fejre den største sportsbegivenhed i Kalundborg. 

Hele Tour-karavanen kommer forbi Birkendegaard på tætteste hold når 2. etape af Tour de France afvikles lørdag d. 2. juli. Tour feltet kommer fra Eskebjergvej og drejer til højre ud på Rute 23 i et skarpt vinkelsving, derfor bliver der masser af tour-oplevelser på Birkendegaard lørdag d. 2. juli, endda for hele familien.

Inden tour feltet suser forbi Birkendegaard, afholder Rotary cykelløb for børn med fine medaljer til alle. Voksne medlemmer af klubben stiller op til spinning med benhård konkurrence om at køre flest kilometer pr. time, og der indgås aftaler med lokale sponsorer, som donerer 80,- kr. pr. kørt kilometer med et max. på 25 km. Pengene går videre til socialt formål og sundhedsarbejde.

På Birkendegaard kan du naturligvis også bare slappe af og hygge dig med familie og venner i nogle timer. Der vi være mulighed for at besøge landbrugsmuseet, gå på galleri og købe både øl og vin og mad. Alt i alt er der lagt op til nogle hyggelige timer.

Det er muligt at blive sponsor for de cyklende på spinningcyklerne med 2.000, - kr. sponsorat. Hver sponsor får opsat sit banner i cykelområdet, firmanavne annonceres under løbet og bliver præsenteret i annoncer i lokale medier før løbet. Desuden deltager sponsorerne i lodtrækningen af et weekendophold. Og der er naturligvis også præmier til cyklisterne – fra kroophold til vin.

Der bliver etableret parkeringspladser til arrangementet. Ved forudbestilling koster en p-plads 80,- kr. –

Tidspunktet for parkering er mellem kl. 10 og 17, og der vil være mulighed for at forlade Birkendegaard tidligere ved kørsel i retning af Jyderup.

"Vi glæder os rigtig meget til denne store cykelfest, som vi tror vil trække mange gæster til i nogle helt unikke omgivelser. Jeg kan kun opfordre til at tage festhumøret og flagene med, så Tour de France-ryttere og arrangører for alvor får set, hvad Kalundborg kan," siger præsident i Rotary Kalundborg, Tommy Jensen. 

Om Rotary Kalundborg

”Rotary Kalundborg arbejder som de øvrige Rotary klubber i Danmark og internationalt for fred og forståelse. I en verden fyldt med konflikter og udfordringer søger vi indsigt i de muligheder, vi har for at skabe tryghed og sund udvikling. Gennem vores medlemsskaber og arrangementer støtter vi mennesker og formål, der lever op til vores formål. Rotarys Hjælpefond har netop ydet 250.000, - kr. til hjælp til ofrene for krigen i Ukraine,” oplyser Rotary Kalundborg.

Rotary Kalundborg har 42 medlemmer med vidt forskellige uddannelser og baggrunde. Det er den forskellighed, der skaber et godt samarbejde og en positiv udvikling.

Del