Stort Forsvars- og Beredskabs show på havnen

Et af dagens helt store højdepunkter bliver helt sikkert en flot opvisning med en af flyvevåbnets Eskadrille 722 redningshelikoptere, som vil redde en eller flere personer i havnebassinet ud for Kalundborg Havnepark.

Stort Forsvars- og Beredskabs show på havnen
Et af dagens helt store højdepunkter bliver helt sikkert en flot opvisning med en af flyvevåbnets Eskadrille 722 redningshelikoptere, som vil redde en eller flere personer i havnebassinet ud for Kalundborg Havnepark. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Marinehjemmeværnet HVF251 Kalundborg inviterer, sammen med alle deres samarbejdskollegaer, til et kæmpe forsvars- og beredskabs arrangement på havnen i Kalundborg nu på fredag den 5. maj.

Med titlen ’Mød os i uniform’, inviteres alle interesserede til et kæmpe forsvars- og beredskabs arrangement på havnen i Kalundborg store bededag d. 5. maj, hvor Marinehjemmeværnet HVF251 Kalundborg, som står for arrangementet, har inviteret både politi, brandvæsen, beredskabsstyrelsen, Falck og Region Sjælland.

Flere af Marinehjemmeværnets skibe ligger ved kaj hvor der er åbent skib.

Hjemmeværns kompagni Kalundborg er til stede med folk på pladsen, mens de også sørger for sikkerhed omkring indfaldsvejene og Hjemmeværnseskadrille 225 Roskilde er til stede med folk og materiel.

Der vil også være mulighed for at opleve brandbiler, patruljevogne fra politiet og ambulancer fra Falck.

Redningsaktion med helikopter

Et af dagens helt store højdepunkter bliver helt sikkert en flot opvisning med en af de store redningshelikoptere fra Flyvevåbnet - Eskadrille 722, som mellem kl. ca. 12.30 til 13.00 vil lave en SAR-demonstration i havnebassinet ud for havneparken hvor en eller flere personer bliver reddet op ad vandet.

Og for dem som er vilde med helikoptere, så lander en af Regionernes akutlægehelikopter på Vestre Havneplads hvor der bliver mulighed for at komme helt tæt på når den først er landet. Det foregår fra kl. 15.00 til ca. 15.30.

Helikopter besøgene er selvfølgelig med forbehold for vind og vejr (særligt det første) - Ligesom der kan komme 'skarpe' indsatser, som gør, at de må aflyse.

1500 gratis pølser

Føtex i Kalundborg har doneret 1500 pølser m. brød til det store arrangement, som vil blive delt gratis ud efter bedste evne.

Det hele foregår på Vestre Havneplads i Kalundborg fredag den 5. maj mellem kl. 11:00 og 16:00 og der er gratis adgang for alle interesserede.

Del