Stort bål i haven betød besøg af brandvæsen

Det store bål havde skabt en del røgudvikling.

Stort bål i haven betød besøg af brandvæsen Vestsjællands Brandvæsen rykkede torsdag middag ud til Gl Røsnæsvej i Kalundborg grundet et stort bål. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag middag blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt ud til brand, idet de havde fået melding om afbrænding i en have på Gl Røsnæsvej fra et stort bål, der havde skabt en del røgudvikling.

Vestsjællands Brandvæsen ankom til Gl Røsnæsvej torsdag middag, idet de havde fået en anmeldelse om, at der blev brændt af i en have på vejen, og at der var en del røg fra bålet i nabolaget. Men da vi skriver den 23. juni, og det er Skt. Hans, er der ikke noget ulovligt i at brænde "Skt. Hans" bål af i haven, så længe det udelukkende består af grene og grønt.

”Det er ulovligt at antænde bål i haven på dette tidspunkt af året, men ikke den 23. juni, fordi det er Skt. Hans, og der står jo ikke nogle steder, at det skal være om aftenen. Dog må der ikke være brædder og andet af den slags i bålet, men her er der kun tale om grene fra træer og lignende. Dog kan vi slukke bålet, hvis det er til gene for naboer og andre i nærheden,” fortæller indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, Jesper Christensen, og fortsætter: "Men der skal være nogen tilstede hele tiden, så længe bålet brænder det mindste, og det kan godt tage lang tid med alt det grønne, der er i bålet."

Del