Største udvalg af fyrværkeri nogensinde

Det store udvalg er udstillet i forretningen, i form af attrapper, her kan kunderne så udfylde en bestillingsseddel, og mens der betales, pakker personalet varerne og de er klar til udlevering når kunden forlader butikken

Største udvalg af fyrværkeri nogensinde "vi har flere varenumre end nogensinde,” fortæller medindehaver af Havecentret i Kalundborg, Rasmus Jensen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Salget af fyrværkeri fra Havecentret i Kalundborg er startet. Udvalget har aldrig været større.

Selv om julen slet ikke er overstået endnu er der mange som er begyndt at tænke på nytårsaften, og dermed også fyrværkeri.

Den 15. december startede salget af fyrværkeri landet over, også i Havecentret på Stejlhøj i Kalundborg, hvor man mærker en stor interesse. De første kunder har da også allerede været forbi Havecentret for at handle. Det er dog ikke lovligt at skyde det købte fyrværkeri af før d. 27. december.

Sortimentet i Havecentret er meget stort, måske byens største, der er alt i raketter, store og små, batterier i mange størrelser, fontæner, bomberør, alt i hatte, bordbomber, pynt til bordene, og selvfølgelig sikkerhedsbriller i flere varianter.

Fyrværkeri fra Aalborg Fyrværkerifabrik

Igen i år har Havecentret valgt fyrværkeri fra Aalborg Fyrværkerifabrik.

”Aalborg Fyrværkerifabrik har udvidet deres sortiment i år og så har vi også taget nogle varer ind fra First Class, så vi har flere varenumre end nogensinde,” fortæller medindehaver af Havecentret i Kalundborg, Rasmus Jensen.

Det store udvalg er udstillet i forretningen, i form af attrapper, her kan kunderne så udfylde en bestillingsseddel, og mens der betales, pakker personalet varerne og de er klar til udlevering når kunden forlader butikken. Nemt og hurtigt.

”Hos os foregår alt indendørs, kunderne kan udfylde deres bestillingsseddel indendørs og fyrværkeriet udleveres også inde i varmen, det er her vi gør en forskel,” siger Rasmus Jensen

Året ud vil der hver dag være et nyt godt tilbud på fyrværkeri på Havecentrets Facebookside, https://www.facebook.com/havecentretkalundborg.dk/

Få et overblik over reglerne for salg og opbevaring af fyrværkeri her:

  • Man må købe fyrværkeri i danske butikker fra 15. december til 31. december.
  • Man må fyre fyrværkeri af fra 27. december til og med 1. januar.
  • Det er ulovligt at fyre fyrværkeri af resten af året.
  • Det er lovligt at opbevare fem kilo NEM (Netto Eksplosivstof Mængde). På fyrværkeriet kan man læse indholdet af NEM.
  • Det er ulovligt at købe fyrværkeri for alle under 18 år.
  • Personer mellem 15 og 18 må dog købe såkaldt helårsfyrværkeri. Det er blandt andet knaldperler, trækbordbomber og stjernekastere.
  • Al fyrværkeri, der sælges i Danmark, skal være CE-mærket. Mærket viser, at producenten har fået testet og godkendt sit fyrværkeri.

Kilde: Borger.dk.

Del