Større færdselskontrol ved bl.a. Kalundborg

Kontrollen var rettet mod alle trafikanter, uanset om der var tale om fodgængere eller trafikanter på to eller fire hjul.

Større færdselskontrol ved bl.a. Kalundborg Politiet foretog torsdag mellem kl. 13 og 22.30 en større færdselskontrol i blandt andet Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Politipersonale fra beredskabssektionen på politistationen i Holbæk foretog torsdag mellem kl. 13 og 22.30 en større færdselskontrol i blandt andet Kalundborg. Kontrollen var rettet mod alle trafikanter, uanset om der var tale om fodgængere eller trafikanter på to eller fire hjul.

Politiet skriver i døgnrapporten, at resultatet af kontrolindsatsen gav anledning til rapportoptagelse i flere sagskategorier. Blandt andet en sag om kørsel uden førerret. En 36-årig kvinde fra Kalundborg blev torsdag aften sigtet for kørsel i en personbil uden førerret på Klosterparkvej i Kalundborg, efter at hun tidligere på dagen var dumpet til en køreprøve.

Herudover en sag om kørsel i frakendelsestiden, 12 sager om bilisters brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen, to havde glemt at bruge sikkerhedsselen, fem havde glemt at medbringe kørekortet under kørslen, og to blev sigtet for at køre frem mod rødt lys. Ligeledes flere sager om manglende respekt for skiltning eller afmærkning på kørebanen (f.eks. venstresving forbud, overskredet spærrelinje og udkørsel forbudt). Flere sager om fejl og mangler ved køretøjet (f.eks. nedslidte dæk, tildækket nummerplade, unødig røg og støj, sikkerhedswire til trailer ikke monteret og forkert lygteføring).

Hos de tohjulede konstaterede politiet ligeledes diverse overtrædelser af færdselsloven, hvilket medførte rapportoptagelse om manglende lys på cyklen, om brug af håndholdt mobil under kørslen, om cyklist, der kørte mod færdselsretningen og om manglende brug af hjelm på el-løbehjul.

Alle sigtede trafikanter kan nu forvente at høre nærmere fra politiet. Dog må de tre bilister, der fik udtaget en blodprøve i anledning af enten spiritus- eller narkokørsel, afvente resultatet af blodprøveanalysen, før de hører nærmere fra politiet om afgørelsen på deres egen sag.

Del