Store træer fældet for at give plads til boligbyggeri

En række af de store træer som står i Klosterparken er blevet fældet for at give plads til de syv punkthuse der skal opføres i området.

Store træer fældet for at give plads til boligbyggeri En række store træer er blevet fældet i Klosterparken for at give plads til boligbyggeri. Der tages første spadestik senere på året. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række store træer er netop blevet fældet i Klosterparken, dermed er byggeriet af 97 lejligheder så småt gået i gang.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har købt en 13.800 kvadratmeter stor grund i Klosterparken i Kalundborg. Dermed kan selskabet senere på året tage første spadestik til de meget omdiskuterede boliger, der vil blive opført af totalentreprenøren 5E Byg.

Men allerede nu er de første skridt taget til byggeriet. En række af de store træer som står i Klosterparken er blevet fældet for at give plads til de syv punkthuse der skal opføres i området og landmåleren har sat pinde i jorden hvor husene skal placeres.

En del af hækken mellem parken og parkeringspladsen på Klosterparkvej er også fjernet for at lave adgang ind i området.

Selve parkeringspladsen vil også blive nedlagt i forbindelse med at de syv punkthuse opføres. 

De 97 boliger, der bliver fra 49-110 kvadratmeter, er fordelt på syv punkthuse med ca. 8.800 etagemeter bolig. Fælles for boligerne er, at de alle får altaner med udsigt til Klosterparken. Udover at blive certificeret med Svanemærket vil boligerne i fundamenterne blive opført med Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 procent lavere CO2-aftryk. Boligerne er tegnet af Arkitema.

AP Ejendomme forventer, at de 97 boliger er afleveret i april 2024.

Del