Store problemer med at holde stationen ren

Når man ankommer med toget til Kalundborg Station er det ikke et kønt syn, der møder både kalundborgensere og gæster.

Store problemer med at holde stationen ren Forhallen i stationsbygningen samt området omkring perronerne er møgbeskidt. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Når man ankommer med toget til Kalundborg Station er det ikke et kønt syn, der møder både kalundborgensere og gæster. Forhallen i stationsbygningen samt området omkring perronerne er møgbeskidt for at sige det på godt dansk, og det flyder med skrald.

Det er BaneDanmark, der ejer grunden, og deraf også dem, der oprindeligt står for vedligehold af området omkring perronerne mm., men de har en aftale med DSB om, at de sørger for at holde området pænt og rent, da det er DSB, der ejer stationsbygningen, og i forvejen står for at vedligeholde og rengøre denne Det er dog noget af en udfordring ifølge DSB.

Jørgen Rasmussen, der er chef for stationsservice ved DSB, fortæller, at uhensigtsmæssigt ophold er en del af årsagen til, at det ser ud, som det gør på stationen i Kalundborg. Ligesom han understreger, at de er klar over problematikken med en station, der er meget beskidt.

”I den sidste periode og især for øjeblikket døjer vi med, at en nogle opholder sig uhensigtsmæssigt på Kalundborg Station, når vi fx taler forhal. De sviner virkelig meget dernede, og vi måtte have ekstra rengøring på igen i mandags. Det er ikke den endegyldige løsning, men vi arbejder intens på, at få en videoovervågning op på stationen. Det burde virke præventivt, men gør også, at vi kan følge med i, hvis nogle har en uhensigtsmæssig adfærd på området. Der ligger også skrald mellem sporene, vi ved, at det er et problem også. Den uhensigtsmæssige adfærd er måske en del af det problem, men nok ikke det hele. Men vi har også problemer med affaldsspande på stationen i Kalundborg. Vi har kørt nogle forsøg på grund af, at de mange måger spreder affaldet,” fortæller Jørgen Rasmussen.

DSB vil forskønne flere stationer

Jørgen Rasmussen fortæller, at DSB har fokus på de stationer, der har særlige udfordringer, såsom Kalundborg har med en beskidt forhal og affald, der flyder på stationen.

”Vi gør, hvad vi kan lige nu, men vi arbejder på, lidt længere sigt, at kunne forskønne flere af vores stationer i et eller andet omfang, og det kunne meget vel være Kalundborg inden alt for længe. På den korte bane er det ekstra rengøring, og forhåbentlig bliver der sat overvågning op. I en periode overvejede vi faktisk at lukke forhallen helt eller delvist, men det kan vi ikke pga. lejerne, og vi har jo heller ikke lyst til, at det skal gå ud over uskyldige, der kan finde ud af at behandle tingene ordentligt,” slutter Jørgen Rasmussen af med at sige.

Del