Store indflytningsdag

Store indflytningsdag
Tirsdag var det store indflytningsdag i de nye lejligheder på Lundevej i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Nøglerne til 18 helt nye flotte og funktionelle lejligheder med store altaner på Lundevej i Kalundborg, er i dag tirsdag blevet overdraget til lejerne.

MNV Bolig – Domea har i dag budt lejerne velkommen i de tre nyopførte punkthuse på Lundevej i Kalundborg, som består af 18 moderne almennyttige boliger med et samlet areal på 1.800 kvadratmeter.

De tre punkthuse på Lundevej 38 ligger med en unik beliggenhed, flere af lejlighederne med udsigt over Kalundborg Fjord, Houget og med udsigt til Vor Frue Kirke.

Repræsentanter fra MNV Bolig – Domea havde tirsdag travlt med at udlevere nøgler og dokumenter til de nye lejere, som hver især blev fulgt på plads i deres nye lejlighed.

De lejere som tidligere på dagen havde fået deres nøgle havde travlt med at slæbe flyttekasser og møbler ind i deres nye hjem. 

Tidsplan holdt trods udfordringer

Beboerne kunne flytte ind som planlagt den 1. november, på trods af at tidsplanen blev udfordret af vanskelig fundering.

Da byggeriet begyndte i juni 2021, var udsigten knap så god. Der var nemlig ugler i mosen. Grunden er gammel mosegrund med meget blød bund. Det gav meget ekstra arbejde, da man måtte fire meter ned for at finde bæredygtig jord. Det betød bl.a., at der skulle transporteres meget jord væk og resulterede i en ekstra arbejdspukkel svarende til tre måneders arbejde. Alligevel nåede Dansk Boligbyg, som har været hovedentreprenør på byggeprojektet, i mål indenfor den oprindelige tidsplan.

Tæt dialog med underentreprenører

Dansk Boligbyg har udnyttet sit stærke netværk af lokale håndværkere i Kalundborg-området til at sammensætte et stærkt hold af underentreprenører. Desuden har man nydt godt af den grundige forberedelse i første halvdel af 2021:

”Vi gav os god tid på at håndplukke de rigtige håndværkere og har inddraget underentreprenørernes input fra den tidlige dialog til at forme det helt rigtige projekt. Ved at lytte til underentreprenørerne erfaring og viden har vi fået styrket projektets bygbarhed,” fortæller projektleder hos Dansk Boligbyg Rune Sylvester Sørensen.

Domea.dks seniorprojektleder Thomas Zachasørén Høtoft kan også se værdien i det tætte samarbejde med underentreprenørerne:

”Vi sætter pris på, at Dansk Boligbyg arbejder med lokale kræfter og faste samarbejdspartnere. Det giver højere kvalitet og god stemning på byggepladsen.”

Stram lokalplan og beskåret budget

Der har været en række begrænsninger på byggeret ud mod fjorden. For det første er der en stram lokalplan for området, og samtidig er der helt faste rammer for, hvor dyrt almennyttigt boligbyggeri må være. Alligevel er Lundevej 38 blevet et flot og helstøbt byggeri.

”Bygherre har fået meget for pengene. Det er fede lejligheder med lave kvadratmeterpriser. Huslejen kommer til at ligge på ca. 5.500 kr. om måneden,” siger Rune Sylvester.

Interessen for de nye lejligheder har været stor og alle 18 lejligheder er da også allerede lejet ud og der er en lang venteliste.

Del