Store dele af Kalundborg Kommune spærres under Touren

Tour de France 2022 begynder i Danmark om mindre end tre uger - og den 2. juli kører feltet igennem Kalundborg Kommune. Det betyder trafikale udfordringer for nogle.

Store dele af Kalundborg Kommune spærres under Touren I Kalundborg Kommune spærres en strækning på 52 kilometer, når Tour de France feltet kører gennem kommunen den 2. juli. 2022. Arkivfoto fra Tour de Storebælt: Jens Nielsen.

Kontakt@tv-kalundborg.dk

Tour de France 2022 begynder i Danmark om mindre end tre uger. I den forbindelse skal 176 cykelryttere gennem en 397 km lang rute på tværs af Danmark. I Kalundborg Kommune spærres en strækning på 52 kilometer.

Trafikken bliver påvirket i store dele af landet, når de tre etaper af Tour de France skal køres i Danmark fra den 1. juli til og med den 3. juli 2022. Lørdag den 2. juli 2022 bliver hele Tour de France-ruten og vejene omkring ruten i Kalundborg Kommune spærret fra cirka kl. 11 til kl. 17. Det vil ikke være muligt, at krydse ruten i bil, når der først er spærret. Ruten kan dog krydses på cykel eller gåben, og udrykningskøretøjer vil stadig kunne komme frem.

Kalundborg Kommune opfordrer borgerne til, at holde sige orienteret om, hvordan afviklingen af Tour de France kommer til at påvirke dem på dagen. Der er blevet sendt et informationsbrev ud til alle husstande, virksomheder, sommerhusejere, forsamlingshuse og kirker.

”For nogle borgere er Tour de France en trafikal udfordring, som bare skal overstås. For de fleste er det dog en historisk begivenhed, som skal opleves og fejres. På www.letourcph.dk/trafik  kan borgerne finde al den information, som de har brug for. Der ligger en række digitale kort, som viser rute, afspærringer, parkeringsforhold og festlige hotspots. Jeg vil opfordre alle til, at bruge de digitale kort til at orientere sig,” siger Cathrine Sinding, projektleder for Tour de France i Kalundborg Kommune.

På dagen vil cirka 240 frivillige stå klar langs Tour de France-ruten og indfaldsvejene for, at guide borgere og tilskuere om dagens forløb, vejlukning og tider. Politiet og hjemmeværnet vil også være i nærheden af ruten for at sikre, at afspærringen overholdes og sikkerheden bevares.

Del