Stor vilje til bedre kommunikation mellem kommune og det lokale erhvervsliv
Næste step bliver at få nedsat en gruppe som i fællesskab skal få udfærdiget spørgsmålene til den lokale undersøgelse om Erhvervsvenligheden.
Konklusionen efter et møde mellem erhvervslivet i Kalundborgegnens Erhvervsråd og Borgmester Martin Damm, som havde sat hinanden i stævne, og mødes til et uformelt kaffemøde hos kalundborgegnens Erhvervsråd er, at der er stor vilje til bedre kommunikation mellem Kalundborg Kommune og det lokale erhvervsliv. Det skriver Kalundborgegnens Erhvervsråd i en pressemeddelelse.
”DI´s seneste måling på Erhvervsvenlighed har naturligvis fyldt meget i medierne og hos vores lokale erhvervsliv, og med afsæt i den dårlige placering for Kalundborg besluttede vi på mødet, at etablere et rum/forum for en bedre kommunikation mellem kommune og erhvervslivet, så vi sikrer en tættere dialog med erhvervslivet” udtaler Borgmester Martin Damm.
Udover Martin Damm deltog Tom Johansen, Urhøj VVS i Gørlev, Michael Skovgaard Rasmussen, Meny Kalundborg og erhvervschef Lene Bach Jørler fra Kalundborgegnens Erhvervsråd.
Tom Johansen fortsætter – ”Mødet i dag var tænkt som et konstruktivt møde, hvor agendaen alene handlede om at vi i fællesskab får flyttet på nogle ting, måske ”plejer” skal udfordres lidt, fra begge sider, så lad os starte med det vi kan gøre noget ved allerede nu, nemlig en bedre kommunikation og dialog på det tekniske område. Det var faktisk et rigtig godt møde hvor vi helt konstruktivt fik truffet konkrete beslutninger."
På mødet aftalte parterne følgende;
- at vi sammen får udarbejdet vores egen lokale undersøgelse af den lokale Erhvervsvenlighed, med spørgsmål udformet i fællesskab mellem relevante parter, så vi sikrer at spørgsmålene passer til målgruppen.
- der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra forskellige brancher og kommunen, hvor man drøfter konkrete problemstillinger.
- der oprettes et nyt Dialog- og udviklingsforum ligeledes med repræsentanter fra erhvervslivet, og hvor Kommunen vil deltage i de forskellige fora på politisk- eller embedsmandsniveau alt afhængigt af opgaven. Her skal der drøftes den gode kommunikation, så vi sikrer en større forståelse for hinandens hverdag, og det er her vi kan blive langt bedre til fremdrift.
Kulturforståelse skal tænkes bredt
”Det er samtidig vigtigt at vi tænker kulturforståelse bredt. Hvis vi ikke taler samme sprog eller har forståelse for hinandens forretningsgange, så går det jo allerede galt fra starten, og det skal vi have kigget ind i. Derfor er det vigtigt at vi får lavet den lokale undersøgelse, så vi får vores eget styringsredskab, ellers flytter vi ingen ting. Men det vigtigste er, at lysten til at skabe forandringer er til stede og det er det der gør den store forskel,” siger Michael Skovgaard Rasmussen.
Erhvervsrådet hilser de nye tiltage velkomne
"Et godt møde hvor der var stor enighed om at vi nu trækker i arbejdstøjet og rykker på en bedre dialog. Det er yderst vigtigt med kommunikation i øjenhøjde, og særligt her hos os på Kalundborgegnen, i en tid hvor vi alle nærmest dagligt asfalterer foran os, for at kunne følge med væksten," slutter Lene Bach Jørler - og glæder sig i øvrigt over at erhvervslivet nu bliver hørt om ønsket for en bedre dialog med kommunen.
Næste step bliver at få nedsat en gruppe som i fællesskab skal få udfærdiget spørgsmålene til den lokale undersøgelse om Erhvervsvenligheden, forventeligt klar til udsendelse medio november. Dernæst et Fyraftensmøde for erhvervslivet medio januar, hvor der dykkes ned i resultaterne fra undersøgelsen.