Stor tilslutning til fuldmåne-badning

”Der er som sådan ikke noget rituelt ved en fuldmånebadning, men mørket kan noget. Roen sænker sig, og stemmerne ved vandet bliver lave."

Stor tilslutning til fuldmåne-badning Vinterbadeklubben Isfuglene har fået mange nye medlemmer efter sidste lørdags Sundheds- og idrætsfestivalen Bevæg. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Vinterbadeklubben Isfuglene havde lørdag aften inviteret til fuldmåne-badning. Mange nye ansigter mødte op.

Der var stor interesse for Vinterbadeklubben Isfuglene da de sidste lørdag deltog i Sundheds- og idrætsfestivalen Bevæg. Siden har flere meldt sig ind i klubben og lørdag aften var der så inviteret til fuldmåne-badning på Gisseløre. Her mødte mere end 30 deltagere op, 12 af dem helt nye ansigter, og flere nysgerrige sjæle som slog vejen forbi, fik sig en oplevelse.

”Der er som sådan ikke noget rituelt ved en fuldmånebadning, men mørket kan noget. Roen sænker sig, og stemmerne ved vandet bliver lave, bålet knitrer, og den mobile sauna stod varm og klar,” fortæller Tenna Skjoldan fra Vinterbadeklubben Isfuglene.

Efter en tur i saunaen, kunne deltagerne få en lille smagsprøve på, hvad det er at vinterbade. Kroppen er helt gennemvarmet, og chokkets efterfølgende i det kølige vand, som pt er 16°.

Da aften baderne var færdig ved vandet, trak de op til klubhuset. Der stod et medlem og tog imod og tilbød et varmt bad, kaffe, the, øl og vand. Samt en snak om oplevelsen.

”Vi må sige at vi igennem hele ugen efter bevægelsesdagen, løbene har fået nye medlemmer. Og at de i går lørdag kunne prøve hvad det var, har nok givet det sidste skub for flere. Mange fik en brochure med i hånden, og gik derfra med et smil, og et på gensyn,” fortæller Tenna Skjoldan.

Del