Stor stigning i medlemstallet i Kalundborg Kommune

Der er indgået aftaler med en lang række visionskommuner, som har forpligtet sig til at arbejde målrettet med visionen, bl.a. Kalundborg Kommune.

Stor stigning i medlemstallet i Kalundborg Kommune
Foto: DIF

Af Jens Nielsen

Idrætsforeningerne i Kalundborg Kommune gik frem med 1.076 medlemmer i 2023. På landsplan slår foreningernes samlede medlemstal rekord igen.  Det oplyser DGI i en pressemeddelelse.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI kunne sidste år præsentere et historisk højt medlemstal i landets idrætsforeninger, og nu kan de to organisationer igen melde om fremgang.

Den nye opgørelse af medlemstallene for 2023 viser nemlig, at foreningerne i DIF og DGI har fået yderligere 85.261 medlemmer. Dermed er det samlede medlemstal oppe på 2.424.915.

Også i Kalundborg Kommune var der i 2023 tilgang i idrætsforeningerne. Stigningen lyder her på 1.076 flere medlemmer, så der nu tilsammen er 16.671 medlemmer i kommunens idrætsforeninger.Gode tilbud og vigtige frivillige 
I 2019 var der for første gang over 2,3 millioner medlemmer i idrætsforeningerne under DIF og DGI på landsplan. Under corona knækkede kurven for en stund, men efter pandemien gik det fremad igen, og nu er tallet altså for første gang over 2,4 millioner medlemmer.      

”Året 2023 har været et bemærkelsesværdigt år, hvor vi atter har oplevet en opblomstring i foreningslivet. Det afspejler sig både i de netop offentliggjorte medlemstal, men også i de mange, glade udøvere, der fylder haller, opvisningsgulve og boldbaner med smittende energi rundt omkring i landsdelen. Den positive medlemsfremgang er takket være de mange frivillige, der lægger liv og sjæl i at gøre noget godt for andre, og det fortjener kæmpe anerkendelse,” siger bestyrelsesformand i DGI Midt- og Vestsjælland, Anne Grethe Thede Jensen.

Fælles idrætsvision har gjort en forskel
Siden 2015 har DIF og DGI arbejdet sammen om ’Bevæg dig for livet-visionen’ med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Målet er at få flest mulige borgere til at bevæge sig, og visionen er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

I de første år af visionsarbejdet blev der udviklet og implementeret en lang række indsatser og nye idrætskoncepter. Mange af dem bidrager til den samlede medlemsvækst i idrætsforeningerne og er nu så forankrede, at de vil leve videre efter 2024, når den oprindelige visionsperiode i ’Bevæg dig for livet’ udløber.

Medlemstal for Kalundborg Kommune
2020: 15.674
2021: 15.123
2022: 15.595
2023: 16.671

Om Bevæg dig for livet
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. En ambitiøs vision, som DIF og DGI arbejder for at indfri med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden fra 2015 til 2025. ’Bevæg dig for livet’ er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, og siden starten er der blandt andet udviklet et hav af idrætskoncepter, tilbudt rådgivning og gennemført kampagner samt events som Royal Run. Derudover er der indgået aftaler med en lang række visionskommuner, som har forpligtet sig til at arbejde målrettet med visionen, bl.a. Kalundborg Kommune.

Del