Stor øvelse hele weekenden på havneområdet i Kalundborg

Der er i øvelsen lagt vægt på også at træne samarbejdet med Politiet, Beredskabsstyrelsen, Brandvæsenet, Hæren, Søværnet og Region Sjælland.

Stor øvelse hele weekenden på havneområdet i Kalundborg
Hele den kommende weekend vil der være livlig aktivitet på Kalundborg Havn, når Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland gennemfører en stor øvelse med deltagelse af flere hundrede soldater. Fotograf: Jacob Kongsmar

Af Jens Nielsen

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland gennemfører hele den kommende weekend en stor øvelse på havneområdet i Kalundborg 

Hele den kommende weekend vil der være livlig aktivitet på Kalundborg Havn, når Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland gennemfører en stor øvelse med deltagelse af flere hundrede soldater.

Der er i øvelsen lagt vægt på også at træne samarbejdet med Politiet, Beredskabsstyrelsen, Brandvæsenet, Hæren, Søværnet og Region Sjælland.

”Der vil være masser at se på i løbet af weekenden, lørdag formiddag kommer der en kolonne fra Hedehusene, Søværnets skibe kommer ind og der sker en brand på havnen,” fortæller Jeannette Korreborg, som er major og presseansvarlig i Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland, og fortsætter,

”Søndag formiddag er scenariet en stor ulykke med mange tilskadekommen og folk er velkomne til at komme og kigge på. De skal bare holde sig bag afspærringen.”

Øvelsen har til formål at træne hjemmeværnssoldaterne i bevogtning af områder, der tjener som ophold for militært personel eller materiel, dansk såvel som allieret. Bevogtning er en militær opgave hvor der fokuseres på at holde vagt og føre adgangskontrol ved vigtige bygninger eller installationer med henblik på at sikre, at det bevogtede område fortsat kan være i drift. Bevogtning er en af Hjemmeværnets kerneopgaver.

Hele øvelsen er en del af Landsregion Øst årlige feltøvelse hvor op imod 1000 soldater løser militære opgaver på hele Sjælland og Lolland-Falster.

Del