Stor opbakning til etablering af netværk for lærlinge og elever

Det stod hurtigt klart, at der blandt de ca. 50 mestre / lærlingeansvarlige var en god opbakning.

Stor opbakning til etablering af netværk for lærlinge og elever
Komiker Heino Hansen var inviteret til at underholde. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Onsdag aften havde Kalundborgegnens Erhvervsråd inviteret mestre og lærlinge i Kalundborg Kommune til en snak om etablering af et lærlingenetværk, og det er der stor opbakning til.

”Hvis vi skal have flere lærlinge og elever i fremtiden, har vi brug for din virksomhed og dine lærlinge,” sådan lyder ordene fra Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Onsdag havde 146 mestre og lærlinge/elever taget imod en invitation til en hyggelig aften i Kino den Blå Engel, hvor erhvervsrådet informerede om planerne for etablering af et netværk for lærlinge/elever, noget som også findes andre steder i landet.

Vi vil samle lærlinge og elever på tværs af fag og virksomheder 3-4 gange om året til noget sjovt, noget lærerigt og ikke mindst til noget hyggeligt og socialt. Idéen med det hele er at holde så godt fast som muligt på de hænder og kloge hoveder, vi allerede har. De skal helst have skabt sig et solidt netværk, og have haft en masse gode oplevelser i Kalundborg, når de engang er færdige med deres uddannelse. På den måde har de måske mere lyst til at blive i området – til gavn for os alle,” fortæller Jens Lerager, erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Den første time af onsdagens arrangement var forbeholdt mestre og lærlingeansvarlige som fik en beskrivelse af tankerne bag et netværk for lærlinge og elever.

Det stod hurtigt klart, at der blandt de ca. 50 mestre / lærlingeansvarlige var en god opbakning.

”Det er en kanon god ide, ikke mindst fordi det er på tværs af alle fag og så er Kalundborg jo et smørhul, her sker rigtigt mange ting og det tror jeg også gælder for lærlingeområdet, derfor vil vi gerne være med til at bakke op om et elev-/lærlingenetværk,” sagde Flemming Lassen, formand for 3F Kalundborg.

En af dem som har presset på for at få etableret et netværk for lærlinge er Benny Nielsen, der er lærlingeansvarlig hos Multi Tech. Han har erfaring fra et lignende netværk i Sorø og de erfaringer delte han med de fremmødte.

Kalundborg Erhvervsråd fik stor opbakning til at gå videre med, at få skabt et netværk for elever/lærlinge på tværs af alle brancher. Det bliver erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen som nu skal arbejde videre med projektet og han håber, at erhvervsrådet kan præsentere det nye netværk til foråret.

Efter spisning og netværk i biografens foyer, hvor også elever og lærlinge var mødt frem, var der underholdning med komiker Heino Hansen.

Inden komikeren gik på scenen, blev elever og lærlinge informeret om det kommende netværk og opfordret til at gå hjem og sende en e-mail med forskal til hvad sådan et netværk skal indeholde.

Del