Stor interesse for nyt område med gratis genbrug

I den store hvide hal med et grønt ”Direkte Genbrug” skilt udenfor, kan man give eller tage alt fra brugte byggematerialer, møbler og boligting til køkkengrej, elektronik og legetøj - helt gratis.

Stor interesse for nyt område med gratis genbrug
Der var stor interesse for gratis genbrug da ARGO lørdag formiddag åbnede portene til et helt nyt område på genbrugspladsen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lørdag slog det fælleskommunale affaldsselskab ARGO, portene op til et helt nyt område med gratis genbrug på genbrugspladsen i Kalundborg. Interessen var stor og mange kunne tage hjem med gode genbrugsting som ellers var kasseret.

Der var kø foran de to store porte på genbrugspladsen på Genvejen i Kalundborg lørdag lige omkring middag. Præcis klokken 12 blev portene åbnet til et helt nyt område med gratis genbrug, i øvrigt det første genbrugsområde på ARGOs mange genbrugspladser.

I den store hvide hal med et grønt ”Direkte Genbrug” skilt udenfor, kan man give eller tage alt fra brugte byggematerialer, møbler og boligting til køkkengrej, elektronik og legetøj - helt gratis.

De mange genbrugsting som de fremmødte kunne vælge imellem til lørdagens åbning, var ellers blevet kasseret og smidt i en af genbrugspladsens andre containere, men tager fra efter aftale med de borgere som havde kasseret de forskellige emner.

På genbrugspladsen i Kalundborg er der også mulighed for at sætte gode genbrugsting ind i containere som bliver tømt af Spildopmagerne, men ARGOs nye tiltag skal ikke være en konkurrent til den mulighed.

”Vi håber ikke det her bliver en konkurrent til Spildopmagerne, det er ikke det som er tanken. Man kan stadigvæk donere til Spildopmagerne og det er der ingen som rør. Det her er for at sikre, at noget af det som folk ikke giver til Spildopmagerne og som bare ryger i containerne det kan man stille her. Har du en god bog så kan du aflevere den her og så får du en anden bog af mig. Samtidig er der mange af de ting som vil blive stiller her som Spildopmagerne ikke vil have,” fortæller ARGOs genbrugschef Finn Kjær, og fortsætter,

”Vi ser meget frem til at det bliver en succes. Tanken med det hele er, at der bliver smidt rigtigt meget i vores containere, men hvis vi kan få gavn af det en gang til inden det bliver smidt ud så er det endnu bedre. Området her vil have åbent hver eneste dag fra kl. 12-17. Tanken er, at har man noget som er for godt til at blive smidt ud så stiller man det selv ind på hylderne og man går selv ind og tager ting, Det er sådan et, borger til borger område og alt er gratis.”

De mange borgere som var mødt frem lørdag fik mange fine genbrugsting med hjem, lige fra et sæt med golfkøller, en weber grill, en legetøjslastbil, en støvsuger, en kontorstol, en standerlampe, legetøj og masser af nipsting til hjemmet.

ARGO opfordrer til, at man registrerer sine genbrugsfund i appen ”Direkte Genbrug”.

”Vi omregner dine registrerede genbrugsfund til CO2-besparelser. De data kan vi så bruge til at arbejde for at sikre bedre muligheder for at forebygge affald og genbruge mere. På dén måde kan vi sammen bidrage endnu mere til den grønne omstilling,” fortæller Finn Kjær.

I løbet af de kommende måneder forventer ARGO at åbne tilsvarende områder for genbrug på ARGOs øvrige genbrugspladser på Sjælland.

Del