Stor interesse for nye boliger – også i de mindre byer

”Dem der er interesseret i vores boliger, er det grå guld, dem som gerne vil sælge deres parcelhus og i stedet for bo til leje. Mange af dem som flytter ind her vil gerne blive i sit lokalområde."

Stor interesse for nye boliger – også i de mindre byer
Borgmester Martin Damm sammen med Thomas Andersen og Thomas Jensen, ved det nye boligbyggeri i Gørlev. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er mangler på boliger i store dele af Kalundborg Kommune, og lige ny opføres der nye boliger i stort antal også i de mindre byer, og de boliger er der også stor efterspørgsel på.

I selve Kalundborg er der bygget mange nye lejeboliger og flere er på vej, men også i kommunens mindre byer er byggeaktiviteten stor, bl.a. i Gørlev hvor det lokale boligselskab ScanEstate lige nu er i gang med at opføre 28 rækkehuse på Roevej tæt på den tidligere sukkerfabrik.

Thomas Andersen og Thomas Jensen, som sammen med Ejvind Pedersen, ejer ScanEstate havde først på ugen inviteret borgmester Martin Damm (V) til Gørlev for at se på byggeriet af de 28 rækkehuse, som der er stor interesse for at leje.

”Vi kan godt mærke, at der er mangel på boliger i Kalundborg, vi får rigtigt mange henvendelser og vi har ingen problemer at leje ud heller ikke selvom det er uden for selve Kalundborg by,” fortæller Thomas Andersen, og Thomas Jensen fortsætter,

”Dem der er interesseret i vores boliger, er det grå guld, dem som gerne vil sælge deres parcelhus og i stedet for bo til leje. Mange af dem som flytter ind her, er folk fra Gørlev, man vil gerne blive i sit lokalområde og bo centralt med gåafstand til indkøb, læge og apotek, og så åbner det op for, at nye børnefamilier kan flyttet til fx Gørlev.”

Rækkehusene på Roevej i Gørlev, tæt på motionscenter og en kommende svømmehal, opføres i fire forskellige størrelser fra 62 til 93 m2 og til hver bolig hører individuelle haver og udhus.

Huslejen varierer mellem godt 7.000 kr. for de mindste og til godt 10.000 kr. for de største.

På især de sociale medier er der flere som synes, at 10.000 kr. for en lejebolig i Kalundborg Kommune er dyrt, men det er bare blevet væsentligt dyrere at bygge nyt.

”De seneste år er det bare blevet meget dyrt at bygge huse, alene det projekt vi er i gang med her i Gørlev bliver 25% dyrere end først budgetteret, men man skal også lige huske, at i de her boliger bliver der brugt for 4000 kr. i varme på et helt år, så det er det samlede regnestykke man skal kigge på, og så er der jo også mulighed for at få boligydelse,” fortæller de 2 x Thomas.

Almennyttige boliger

Der er også mange som ikke forstår hvorfor der ikke opfører flere almennyttige boliger i Kalundborg Kommune, og til det siger Martin Damm:

”Det almennyttige blev bygget først, nu kommer der noget privat, men de sidste fem år er der bygget nye almennyttige boliger i Høng, på Herredsåsen, på Lupinvej og på Lundevej, så der er bygget langt over 100 nye almennyttige boliger inden for de sidste fem år.”

Skal bygge op mod 130 nye boliger i Spangsbro

Det er ikke kun i Gørlev, at ScanEstate bygger boliger, de har bl.a. også opført nye rækkehuse i Ulstrup på Røsnæs og på Reersø og inden længe starter byggeriet af op mod 130 rækkehuse i Spangsbro på et stort område bag Skolevænget. Lejeboligerne her bliver efter samme koncept som byggeriet i Gørlev, dvs. boliger i fire forskellige størrelser. Et københavnsk firma skal opføre 60 boliger i samme område.

”Mange som får job i Kalundborg og som kommer fra andre byer vil gerne bo til leje som en begyndelse inden de køber deres eget hus, derfor oplever vi allerede en stor interesse for det projekt,” fortæller Thomas Jensen

I selve Kalundborg er der også flere boliger på vej, på Herredsåsen er Innovater A/S snart klar til at gå i gang med at opføre op mod 90 boliger og Milton Huse vil opføre et helt nyt boligområde på markerne bag Meny og ud mod Kåstrup. Så om få år bør der være mange muligheder for en ny bolig.

Martin Damm oplyser også, at der jævnligt sælges byggegrunde rundt om i kommunen for dem, som selv vil bygge et parcelhus.

Thomas Andersen og Thomas Jensen har i øvrigt stor ros til Kalundborg Kommune for samarbejdet og sagsbehandlingen af deres byggesager.

Se mere om ScanEstate - klik her

Del