Stor interesse for international skole

"På den baggrund finder vi det interessant, at det undersøges, hvorvidt en international skole i Kalundborg kan være medvirkende til at understøtte rekrutteringen til den lokal industri.

Stor interesse for international skole
Modelfoto: Colourbox.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I slutningen af oktober 2022 havde Kalundborgegnens Erhvervsråd inviteret Børn- og Familieudvalget på studietur til den Internationale Skole på Lolland. Det blev et besøg, der gav Kristine Vesterskov Olsen (S) blod på tanden til at undersøge mulighederne for, om det vil være en god ide at åbne en international skole i Kalundborg.

Siden vores besøg på Lolland, har jeg lagt pres og arbejdet for, at vi, i Kalundborg, i det mindste går i gang med at undersøge behovet for en International skole lokalt. Og nu ser det ud til endelig at lykkedes. Bestillingen til et oplæg til budgetseminariet, herunder med fokus på behovsdækning, er givet og godkendt i Økonomiudvalget. Det betyder, at der nu blot mangler udkommet af oplægget og forhåbentlig en godkendelse i budget 2023,” siger Kristine Vesterskov Olsen.

International skole giver god mening i Kalundborg

Kristine Vesterskov Olsen mener, at med den vækst, der sker i øjeblikket på mange af byens arbejdspladser, samt tilstrømningen af internationale medarbejdere til Kalundborg, som ikke ser ud til at stoppe de næste mange år, vil en international skole være en god ide.

”Jeg helt sikker på, at hvis vi gerne vil have alle de gode mennesker til at bosætte sig i Kalundborg Kommune, så skal vi, udover at kunne tilbyde gode folkeskoler, også kunne tilbyde en international skole. Mine tanker er, at jeg helst ser en international skole udbudt som en folkeskole, og gerne med lokation på en af vores gode folkeskoler,” siger Kristine Vesterskov Olsen.

Flere partier er interesseret

Formand for Børn- og Familieudvalget, Henriette Ergemann (Frit Borgerligt Fællesskab), besøgte også den internationale skole på Lolland i august sidste år, og hun har ligeledes tidligere udtrykt begejstring for idéen:

”Det var faktisk Jens Lerager fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, der tog initiativ til at invitere Tina og jeg til et besøg på skolen. Han havde nemlig oplevet, at erhvervslivet i Kalundborg havde givet udtryk for, at det kunne være interessant med en international skole i Kalundborg. Jeg har da også hørt det samme fra flere uddannelsessteder, og jeg må indrømme, at jeg var vildt begejstret,” sagde hun til TV-Kalundborg.dk i januar.

Industri interesseret i at undersøge mulighederne ved en international skole

Michael Hallgren, der er produktionsdirektør ved Novo Nordisk Kalundborg, fortæller, at man hos Novo Nordisk ligeledes finder det interessant at undersøge, hvorvidt en international skole i Kalundborg kan være medvirkende til at understøtte rekrutteringen til den lokal industri.

”Novo Nordisk i Kalundborg har gennem de senere år oplevet en stigning i antallet af internationale medarbejdere. Desuden investerer vi i disse år 18 mia. kr. i fire nye fabrikker og udvidelse af tre eksisterende fabrikker. Med investeringerne følger mere end 400 nye jobs i tillæg til vores nuværende 4.000 medarbejdere. For at sikre tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, samarbejder Novo Nordisk bl.a. med Work in Denmark om at rekruttere internationale færdiguddannede medarbejdere. Desuden arbejder industrien og uddannelsesinstitutionerne som bekendt på at bygge en fødekæde af talenter lokalt i Kalundborg – og her spiller de internationale studerende en afgørende rolle. På den baggrund finder vi det interessant, at det undersøges, hvorvidt en international skole i Kalundborg kan være medvirkende til at understøtte rekrutteringen til den lokal industri, siger Michael Hallgren.

International skole på Lolland er en succes

Den Internationale skole på Lolland åbnede i 2021 med 50 elever, og er Danmarks eneste internationale folkeskole. I dag går der 80 elever på skolen - med forventning om at nå op på 120 elever. En af årsagerne til at man valgte at oprette en international skole på Lolland var bl.a. pga. de internationale medarbejdere, der primært arbejder på Femern Bælt – tunnelen. Men danske elever kan også gå på skolen, hvor al undervisning foregår på engelsk.

På den internationale skole på Lolland kom der mere end 200 ansøgninger til stillingerne, der blev slået op. Ansøgninger kom dog primært udefra, hvilket betød, at de lokale skoler ikke mistede en masse lærere grundet den nye internationale skole i området.

Del