Stor indsats for at tiltrække medarbejdere til Kalundborg
1000 nye jobs om året bringer Kalundborg helt i front, når det handler om at have ledige jobåbninger. Derfor er rekruttering på tværs af kommune- og landegrænser nødvendig.
Af Jens Nielsen
Væksten i Kalundborg fortsætter med uformindsket styrke, og derfor har rekruttering af arbejdskraft en stor prioritering for Jobcenter Kalundborg.
1000 nye jobs om året bringer Kalundborg helt i front, når det handler om at have ledige jobåbninger. Derfor er rekruttering på tværs af kommune- og landegrænser nødvendig.
På baggrund af væksten er ’Work in Kalundborg’ oprettet som en integreret del af Jobcenter Kalundborg og i tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelser i byen. Målet for den samlede indsats er at tiltrække, uddanne og fastholde fremtidens kvalificerede medarbejdere til virksomhederne i og omkring Kalundborg Kommune.
Ingen tvivl om, at det er en stor opgave. Kalundborg Kommune og rigtigt mange firmaer savner kvalificeret arbejdskraft.
”Jeg blev spurgt, om vi kunne have gjort mere med hensyn til at skaffe arbejdskraft? Det mener jeg faktisk ikke, vi kunne, men det er en meget stor og svær opgave. Hvis vi skruer tiden tre år tilbage, da Novo Nordisk annoncerede den første store investering på små 20 mia. kr., der valgte direktionen allerede dengang at lave en enhed under Jobcentret, der hedder Work in Kalundborg, som udelukkende har det formål at skaffe arbejdskraft til Kalundborg fra ind- og udland,” fortæller arbejdsmarkedschef, Lasse Bjerregaard.
Ifølge arbejdsmarkedschefen er der skabt 3400 nye jobs i Kalundborg inden for de sidste tre år.
”Noget af det, som vi kiggede på, var, hvordan kan vi få arbejdskraft fra fx andre jobcentre i landet. Derfor har Jobcenter Kalundborg udstationeret medarbejdere hver tredje uge i Odense, Århus og København, hvor vi bl.a. fortæller de 4000 ledige akademikere i Århus, hvor godt der er i Kalundborg, vi deltager på messer i andre kommuner, og vi fortæller, hvor vigtigt det er at få opkvalificerede medarbejdere. På landsplan er der 12%, som er ansat inden for industrien, i Kalundborg er det tal 42%,” fortæller Lasse Bjerregaard.
I oktober inviterede Kalundborg Jobcenter i samarbejde med Workindenmark til en online jobmesse, hvor mere end 62.000 kandidater besøgte den online platform med ledige jobs og virksomhedspræsentationer, herunder fra lande som Spanien, Portugal, Italien og Danmark. Og til den afholdte karrieremesse i Kalundborghallen i maj i år var der 1000 besøgende fra hele landet, som bl.a. blev kørt ind i busser fra 6 andre Jobcentre. De mange nye initiativer er med til at skabe synlighed omkring mulighederne i Kalundborg, og jobcentret kan også begynde at se gevinsterne af de mange gode samarbejder. På to år har man i Kalundborg således oplevet, at antallet af udenlandsk arbejdskraft er fordoblet, og i dag tæller en styrke på cirka 2400. En udvikling, der kun ventes at stige. Især på grund af det spændende udbud, der også er - uanset om man er til biotek, ældrepleje, byggeri, administration eller salg.
Lasse Bjerregaard oplyser, at Kalundborg Jobcenter hvert år har 5000 virksomhedskontakter, heraf er de 1700 fysiske besøg, og at de hele tiden udvikler indsatsen. Næste skridt for at få flere til at arbejde i Kalundborg er Jobcentrets deltagelse i en messe i Holland med 14.000 besøgende.
Ligeledes opfordres alle virksomheder til at kontakte Jobcentret, hvis man ønsker hjælp til at skaffe arbejdskraft, det kan man gøre på workin@kalundborg.dk og tlf. 2132 3395