Stor fotokonkurrence kommer til Kalundborg

‘Fang din by’ er en fotokonkurrence, hvor fotoentusiaster kan fortolke deres by, som den ser ud lige nu.

Stor fotokonkurrence kommer til Kalundborg
Kalundborg Kommune samarbejder i år med DAC, så ‘Fang din by’ kan opleves som udendørs udstilling på Klostertorvet.

gitte@tv-kalundborg.dk

For 9. år i træk inviterer Dansk Arkitektur Center (DAC) til at deltage i fotokonkurrencen- og udstillingen ’Fang din by’. Kalundborg Kommune samarbejder i år med DAC, så ‘Fang din by’ kan opleves som udendørs udstilling på Klostertorvet og derudover kan man deltage i gratis fotokursus i Kalundborg Hallerne.

‘Fang din by’ er en fotokonkurrence, hvor fotoentusiaster kan fortolke deres by, som den ser ud lige nu. Fang din by-konkurrencen modtager cirka 5.000 billeder årligt, og deltagelse er gratis. I år zoomer konkurrencen ind på en ny, mere bæredygtig skønhed på tværs af Europa. De bedste fotografier bliver udvalgt af en jury og udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center samt i Kalundborg i juni/juli, Herlev i juli/august og Høje-Taastrup i september. Det skriver Dansk Arkitektur Center i en pressemeddelelse. 

Derudover vil udstillingen blive vist hos internationale kulturinstitutioner som Arcam i Holland og CAMERA i Italien. For første gang i år er ‘Fang din by’ åben for alle i Europa, og især for samarbejdsbyerne Riga, Amsterdam, Milano, Torino og Ljubljana, som alle er en del af EU-projektet ’Desire – an Irresistible Circular Society’, hvor temaet til ‘Fang din by’ i år er hentet fra. Kalundborg er en af de tre danske byer, som er en del af Desire projektet – med sitet ’KADK - Circular Campus’, og derfor er byen også med i Fang din by.

Events og fotokurser - bliv en bedre fotograf

For at forbedre ens chancer for at vinde konkurrencen, kan man deltage i et af Dansk Arkitektur Centers mange gratis fotokurser inkl. photo walks – som også finder sted i Kalundborg. Street- fotograf Astrid Maria Busse Rasmussen kommer med konkrete tips til, hvordan man kan blive en bedre fotograf. Derefter kan man tage med på en guidet gåtur rundt i byen, hvor der ses nærmere på steder inspireret af årets tema. Bl.a. skal man ned og kigge på udviklingen på havnen og området omkring Arkitektskolens lokaler ved stationen.

En ny skønhed

Hvert år vælges et nyt tema, som deltagerne kan fange gennem deres linse. I 2024 er temaet for Fang din by ’En ny skønhed’. Velplejede græsplæner med 'Hold græsset væk'-skilte – er den 'natur', vi typisk finder i vores byer. Men kan vi også opdage skønhed i ukrudt og mindre planlagt grønt? Et træ, der spirer, hvor det ikke var meningen eller vilde blomster, der blomstrer i en vejkant.

Vi køber nyt og smider ud mere end nogensinde, hvad enten det er noget til vores hjem, eller i byggebranchen, hvor bygninger rives ned og erstattes med nye. Men hvis vi vil have flere bier i vores baghaver og mindre byggeaffald på kantstenen, er det så måske på tide at se verden omkring os med nye øjne?

Årets Jury

En international jury vil udvælge de bedste fotografier, som vil blive udstillet fysisk og digitalt forskellige steder i Europa i sommeren 2024. Juryen består af Jule Quottrup Silberman, direktør for CHART, Maja Dyrehauge Gregersen, direktør Copenhagen Photofestival samt Kika Krista Kjærside, programchef i DAC. Sidste års vinder af Fang din by 2023, Natascha Lhea Narvaez Nielsen deltager også i dette års jury.

Konkurrencen løber fra 1. marts til 1. maj 2024. Dato for gratis fotokursus i Kalundborg er den 11. april kl. 17-19 i Kalundborg Hallerne. Tilmeld dig her: Gratis fotokursus med Dansk Arkitektur Center | Kalundborg Kommune (nemtilmeld.dk)

Fakta om Fang din by

  • Konkurrencen løber fra den 1. marts til den 1. maj 2024.
  • Udstillingsperioden er fra den 6. juni til den 1. oktober 2024 foran Dansk Arkitektur Center i København, i Kalundborg, Herlev og Høje-Taastrup samt udvalgte steder i Europa og digitalt
  • En international jury udvælger udstillingsbillederne, og de tre vindere. Vinderpræmi- erne består bl.a. af en interrailbillet til en rejse rundt i Europa til 1. pladsen.
  • Man deltager ved at lægge sit billedet på Instagram med #dacfangdinby2024. Eller upload foto her
  • Der er også en sideløbende konkurrence for skoleklasser i Danmark: https://dac.dk/fang-din-by-skolekonkurrence

Del