Stor efterspørgsel på de private byggeprojekter

Private, der bygger lejligheder og rækkehuse, har nok at se til i byen, der i den grad er i fuld gang.

Stor efterspørgsel på de private byggeprojekter
Johnny Hansen ApS bygger fem dobbelthuse på Herredstoften i Kalundborg. De 10 boliger opføres til udlejning, og de bliver alle på 103 kvadratmeter. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg har længe kunne bryste sig af, at store virksomheder udvider, bygger nyt og kommer til byen, ligesom flere og flere uddannelser dukker op. Men også private, der bygger lejligheder og rækkehuse har nok at se til i byen, der i den grad er i fuld gang.

Et af projekterne er Munkesøhuse i Klosterparken i Kalundborg. Her er byggeriet af de 97 lejligheder i de syv punkthuse i fuld gang, og mere end 300 borgere er allerede skrevet op. Det er AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, der har købt den 13.800 kvadratmeter store grund. Derudover bygges der nordøst for Kalundborg bymidte i naturskønne omgivelser ved Klosterdammen og Lupinvej, hvor Innovater A/S opfører 50 nye etplansrækkehuse. Der er tale om 2-4-værelses rækkehuse, med et samlet boligareal på ca. 4.000 m2.

Mange melder om alt udlejet

Johnny Hansen ApS bygger fem dobbelthuse på Herredstoften i Kalundborg. De 10 boliger opføres til udlejning, og de bliver alle på 103 kvadratmeter.

"Vi har oplevet enorm stor interesse for vores byggeri og får dagligt henvendelser fra folk som vil leje," fortæller Johnny Hansen

Den 1. november bød MNV Bolig Domea lejerne på Lundevej velkommen i de tre nyopførte punkthuse på Lundevej i Kalundborg, som består af 18 moderne almennyttige boliger med et samlet areal på 1.800 kvadratmeter. Interessen har for begyndelsen været stor, og alt er udlejet.

Det tidligere sygehus i Kalundborg, hvor Brian Vidtøft Nielsen har opført 43 familielejligheder i den ældste del af de tidligere sygehus-bygninger er også populære. De første lejere flyttede ind den 1. september og derfra løbende i lejlighederne, der er fra 42 m2 til 120 m2. De sidste flytter ind til Nytårsaften, og alle lejlighederne er lejet ud. Derudover er der også bygget kollegieværelser på det tidligere sygehus, som alle ligeledes er udlejet.

Innovater A/S har i samarbejde med AART arkitekter A/S vundet udbuddet af delområde 3 - ”Højdedraget” på Herredsåsen på ca. 9.500 m2. Der planlægges opførelse af omkring 100 boliger med tilhørende p-pladser. Boligerne vil være i varierende størrelser.

Endelig er der byggefirmaet Milton Huse, der ønsker at opføre et helt nyt boligområde med 212 boliger på et areal bag supermarkedet Meny og ud mod Kåstrup. Projektet indeholder dels et koncept for et seniorbofælleskab i tre etager, dels en større udbygning med tæt-lav bebyggelse. Bebyggelsesplanen indeholder i alt 212 boliger, heraf 60 etageboliger og 152 tæt-lave boliger.

Stor efterspørgsel

Borgmester i Kalundborg, Martin Damm (V) er glad for, at så mange bygger boliger i Kalundborg: ”Behovet er der, så det er dejligt, at det er kommet i gang. Faktisk skulle det helst have været tidligere, da der er en enorm efterspørgsel. Vi mangler virkelig boliger i midtbyen, så det er godt, vi er i gang.”

Han fortæller ydermere, at der er to primære årsager til, at efterspørgslen er så stor på mindre boliger mod midtbyen.

Det er det ældre ægtepar, hvor børnene er fløjet fra reden, og man gerne vil have noget mindre og gerne bynært. Men der har ikke været noget, og så er man blevet boende i parcelhuset i stedet. Men når så muligheden for mindre bolig med mindre vedligeholdelse byder sig, flytter folk gerne, og det giver så plads til en nye børnefamilie i parcelhuset. Så altså folk, der flytter rundt internt, men så er der også et stort pres på, når virksomhederne rekrutterer nye medarbejdere, da det er sjældent, at man begynder med at købe hus, når man kommer til en ny by. Man lejer oftest noget i et par år for at se, om man har lyst til at blive,” fortæller Martin Damm.  

Martin Damm oplyser ydermere, at kommunen fortsat sælger nogle parcelhusgrunde til trods for, at markedet er dødt på landsplan.

Både på Klosterdammen og på Herredstoften og Bakkevangen er flere byggerier af parcelhuse i gang

Del