Stop Spild Lokalt Kalundborg er ekskluderet – bliver til Kalundborg Madbank

Torsdag eftermiddag modtog Stop Spild Lokalt Kalundborg så en e-mail med meddelelse om, at den lokale forening er ekskluderet af Stop Spild Lokalt Danmark.

Stop Spild Lokalt Kalundborg er ekskluderet – bliver til Kalundborg Madbank
Madoasen i Bredgade bliver nu til Kalundborg Madbank. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Stop Spild Lokalt Kalundborg er nu fortid. Foreningen er ekskluderet af Stop Spild Lokalt Danmark (SSL). De frivillige stifter nu en ny lokalforening og Madoasen bliver til Kalundborg Madbank.

Der har gennem længere tid været uoverensstemmelser mellem Stop Spild Lokalt Kalundborg og Landsforeningen Stop Spild Lokalt Danmark. Balladen eskalerede torsdag morgen, hvor landechef Benjamin Erichsen mødte op ved Madoasen i Kalundborg sammen med en tilkaldt låsesmed. Han mente, at alt inventar tilhører Stop Spild Lokalt Danmark, men den lokale madoase har sit eget CVR-nummer og egen lejekontrakt på lokalerne i Bredgade. Politiet blev kontaktet og her var beskeden, at sådan en sag skal afgøres i skifteretten. Derfor måtte landechefen med følge forlade Kalundborg med uforrettet sag.

Torsdag eftermiddag modtog Stop Spild Lokalt Kalundborg så en e-mail med meddelelse om, at den lokale forening er ekskluderet af Stop Spild Lokalt Danmark.

Stop Spild Lokalt Kalundborg havde inden eksklusionen gjort opmærksom på, at den landsgeneralforsamling der var indkaldt til torsdag aften, var ulovlig, da den ikke var indvarslet rettidigt og, at der ikke fandtes et revideret årsregnskab for år 2023.

Generalforsamlingen blev dog afholdt og ifølge bestyrelsen for Stop Spild Lokalt Kalundborg er det blevet besluttet, at på alle madoasen landet over skal de ’kunder’ som afhenter overskudsmad betale 35 kr. hver gang.

”Rigtigt mange af andre Stop Spild lokalt landet over tror, at de får del i de penge som bliver indbetalt af ’kunderne, men de kommer til at gå direkte i lommen på Rasmus Erichsen (stifter af Stop Spild Lokalt) og her snakker vi om mange millioner kroner,” fortæller Leni V Hansen, daglig leder af Stop Spild Lokalt Kalundborg, og fortsætter, ”Samtidig vil man nedlægge de 34 selvstændige lokalforeninger og kalde det landsorganisationen og tage vores CVR-nummer, det er ulovligt, det minder efterhånden om Tvind.”

Kalundborg Madbank

Efter eksklusionen af Stop Spild Lokalt Kalundborg fra landsforeningen indkalder bestyrelsen i Kalundborg nu til en ekstraordinær generalforsamling torsdag den 20. juni 2024 kl. 18:30 hvor der bl.a. skal vedtages en række vedtægtsændringer så Madoasen kan blive til Kalundborg Madbank.

”Vi har været rundt hos de mange supermarkeder som hele tiden har støttet op om os og det vil de også gøre fremover når vi kommer til at hedder Kalundborg Madbank,” fortæller Leni V Hansen.

En række andre Stop Spild Lokalt afdelinger landet over har også valgt at forlade samarbejdet med Stop Spild Lokalt Danmark, bl.a. afdelingen i Høng som bliver til Høng Madbank.

Tilmelding til generalforsamlingen skal foretages inden 15. juni, til kalundborgmadbank@gmail.com

Kalundborg Madbank har også fået sin egen facebookgruppe, Kalundborg Madbank

Drama: Landsforening vil tvinge sig adgang til Madoasen

Del