Stilhed før stormen

Der er helt stille tidligt mandag morgen, men Kalundborg kan melde alt klar til den store folkefest, selv det gode vejr er der sørget for.

Stilhed før stormen
Kalundborg er helt klar til den store folkefest Royal Run, her Kordilgade tidlig mandag morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg kan nu melde alt klar til Royal Run. I fem byer landet over deltager i alt 95.106 personer. Alene i Kalundborg er der 9.989 tilmeldte. Men der ventes også mindst 10.000 tilskuere.

I mange måneder er der blevet arbejdet med forberedelserne til dette års Royal Run, som i år afvikles i Kalundborg, København, Brønderslev, Århus og Fredericia, og nu er det stilhed før stormen, alt er på plads, Kalundborg er klar til at tage i mod såvel deltagere som tilskuere.

Hele midtbyen er spærret af for trafik, et arbejde som er udført af Kalundborg Kommune fra søndag eftermiddag til langt ud på aftenen. Og tidligt mandag morgen er medarbejderne i gang igen med de sidste forberedelser.

Det nyindkøbte kongeblå hegn er sat op så deltagerne trygt kan løbe eller gå, og mange steder i byen er der etableret parkering til de mange biler som besøger Kalundborg.

Derfor giver det nærmest sig selv, at der kan blive trængsel om pladsen i Kalundborg midtby.

Derfor anbefaler arrangørerne, at både tilskuere og deltagere i videst muligt omfang tager det offentlige, cykler eller går hen til startområdet.

Der er fx parkering ved den store Novo Nordisk Byggeplads, ved rådhuset på Holbækvej, på Nørre Alle, på Novo Nordisk parkeringsplads på Svanevej, på Kalundborg Havn ved containerpladsen på Østre Havnevej, på Møllebakken og endelig er der også parkering ved Skolen på Herredsåsen. 5000 biler har Kalundborg Kommune sørget for parkering til.

Der er flere eventområder i midtbyen i forbindelse med Royal Run, i Kalundborg Havnepark er det for børnefamilierne, på Klostertorvet vil der være et stort streetfood marked og her vil der også være mulighed for at møde lokale uddannelser og virksomheder ligesom man kan give sit bidrag til et stort kunstværk.

På Møllebakken, som deltagerne skal løbe eller gå henover, er der musik og underholdning hele dagen. En hel mini festival. Her har arrangørerne bag Kalundborg Rocker, i samarbejde med Troels A/S, som stiller stor mobilscene, lyd, lys, storskærm samt tekniker til rådighed denne dag, gjort klar til masser af musik, der er madboder, øltelte og nok en af byens bedste udsigter.

Royal Run starter officielt kl. 12 hvor 2.000 deltagerne på One mil sendes afsted. Klokken 14 sendes der 2.453 deltagere afsted på 10 km. ruten og endelig sendes de sidste 5.536 deltagere afsted på km. ruten kl. 17. Blandt deltagerne på 5 km. ruten er H.M. Dronning Mary

Så Kalundborg er klar – helt klar – til den store begivenhed Royal Run, selv vejrguderne har meldt ind med det flotteste sommervejr hvor der loves op til 23 grader, sol og en let brise fra øst.

Det er 5 Tårns Motion som står for selve afviklingen af løbe og gå ruterne og i alt er der 250 frivillige som har meldt sig til at hjælpe med afviklingen.

Del