Stifteren af Carmen Curlers er død

Det store erhvervseventyr begyndte med Arne Bybjerg Pedersens fabrik ’Carmen Curlers’, der lå i Kalundborg. Her er han fotograferet på et foto fra Carmen udstillingen i Kalundborg i 2022.

Stifteren af Carmen Curlers er død
Arne Bybjerg Pedersen, der i 1960’erne stod bag en af de største danske erhvervssucceser ’Carmen Curlers’, døde søndag i sit hjem i Australien.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Arne Bybjerg Pedersen, der i 1960’erne stod bag en af de største danske erhvervssucceser ’Carmen Curlers’, døde søndag i sit hjem i Australien. Han blev 94 år. Det oplyser Arne Bybjerg Pedersens familie til DR.

Hver søndag viser DR fiktionsserien 'Carmen Curlers' på TV, og store dele af den danske befolkning følger med, herunder måske særligt kalundborgenserne, da det store erhvervseventyr begyndte med Arne Bybjerg Pedersens fabrik ’Carmen Curlers’, der lå i Kalundborg. Arne Bybjerg Pedersen er nu stillet sovet ind i sit hjem i Australien. Han blev 94 år. Arne Bybjerg efterlader sig sin hustru, fire sønner og 11 børnebørn.

Stor erhvervssucces i Kalundborg

Arne Bybjerg Pedersen revolutionerede skønhedsindustrien med sine curlers, og han skabte flere tusinde danske arbejdspladser med sin fabrik i Kalundborg, hvor man lavede de berømte Carmen Curlers -  eller den elektriske papillot, som den hed dengang. Carmen Curlers blev en stor eksportsucces, og var meget eftertragtet i mode-byer som Paris, London og New York.

Carmen Curlers og Arne Bybjerg Pedersens liv kan ligeledes ses i en DR-Dokumentar, hvor man bl.a. hører om, at Arne Bybjerg Pedersen åbnede en radioforretning i Kalundborg, og efterfølgende fik idéen til Carmen Curlers. Arne Bybjerg Pedersen blev millionær på sin idé. Produktionen blev imidlertid rykket til Asien, og fabrikken i Kalundborg lukkede endeligt i 1990. Arne Bybjerg Pedersen selv flyttede til Australien i 1970.

Del