Stangstiv kvinde i varevogn standset af bilist

Bag rattet sad en tydeligt spirituspåvirket 54-årig kvinde fra Kalundborg.

Stangstiv kvinde i varevogn standset af bilist

Af Jens Nielsen

En handlekraftig mandlig bilist fik søndag omkring middag bragt en stangstiv kvindelig spiritusbilist til standsning. Politiet betragter sagen som vanvidskørsel og kvindens varevogn er blevet beslaglagt.

Søndag kl. 12.38 fik politiet anmeldelse om, at en borger havde stoppet en spiritusbilist, som havde kørt slingrende og været til fare i trafikken på Gørlev Landevej mod syd i Gørlev, Kalundborg.

Den mandlige bilist, som havde set en varebil komme slingrende ved rundkørslen ved Kalundborgvej, hvor varebilen kørte over i de modkørendes vejbane. Han satte efter varebilen og kørte sin bil ind foran varebilen for at standse den farlige kørsel.Varebilen kørte ind i den mandlige bilists bil under standsningen, men ingen personer kom noget til. Bag rattet sad en tydeligt spirituspåvirket 54-årig kvinde fra Kalundborg.

En patrulje kom hurtigt frem til stedet, hvor kvinden blev bedt om at blæse i alkometeret, som viste en promille væsentlig over 2,0 promille. Hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt.

Promillens størrelse gør, at sagen er behandles som vanvidskørsel. Det betyder, at bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation og at kvinden kørekort blev inddraget på stedet. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 54-årige høre mere fra politiet i sin sag. Om bilen kan endeligt konfiskeres, afgøres af retten, når sagen skal afgøres.

Del