Stærke budskaber i Børnenes Nytårstaler

Klassen har arbejdet med UNICEFs og TV2s undervisningsforløb Børnenes Nytårstaler – Ordet er dit, der sætter fokus på taleskrivning, formidling og børns ret til at sige deres mening.

Stærke budskaber i Børnenes Nytårstaler
5.a fra Høng Skole har gennem de sidste uger arbejdet med Børnenes Nytårstaler.

gitte@tv-kalundborg.dk

December står for døren og betyder både julehygge og nytårsfejring. Derfor var 5.a fra Høng Skole i denne uge samlet på Høng Bibliotek for at læse deres nytårstaler højt for det fremmødte publikum. Klassen har nemlig gennem de sidste uger arbejdet med Børnenes Nytårstaler.

Torsdag eftermiddag var 5.a fra Høng Skole samlet på Høng Bibliotek for at fremføre de taler, klassens elever gennem de sidste uger har arbejdet hårdt på at gøre færdige. Klassen har arbejdet med UNICEFs og TV2s undervisningsforløb Børnenes Nytårstaler – Ordet er dit, der sætter fokus på taleskrivning, formidling og børns ret til at sige deres mening.

Selvom det godt kan være en smule svært at stille sig op på talerstolen, så er det bare med at gøre det, for børns stemmer betyder noget, lyder det fra Agnes fra 5.a: ”Vores stemmer og mening er vigtig for alle, og det er vigtigt, vi bliver lyttet til af de voksne. I dag skal vi fremlægge de taler, vi har arbejdet med for hinanden og for de gæster der er kommet.”

”Men heldigvis har eleverne kunnet øve sig på hinanden, og det hjælper. Vi har snakket med hinanden om vores taler, givet gode råd og øvet os sammen, det gør det lettere at stå foran dem alle sammen,” supplerer Thor.

Mange stærke budskaber

Eleverne fremførte parvis talerne for otte særligt indbudte gæster fra lokalområdet, og de mange stærke budskaber imponerede bl.a. tidligere lærer på Høng Gymnasium, Lykke Samuelsen, der var inviteret til arrangementet.

Det er et rigtig godt arrangement. De unge mennesker er optaget af mange gode emner, og det er altid rart at høre de unge fortælle om deres syn på verden.”

Budskaberne, eleverne fra 5.a kom ud med, spændte fra minimering af affald og digital mobning til klimaforandringer og kønslighed: ”Man skal behandle andre, som man selv vil behandles,” ”videnskaben har bevist, at der ikke er forskel på mennesker, så stop med at mobbe på grund af hudfarve” og ”den letteste måde at forstå klimaforandringerne på er ved at se på, hvordan vores vejr har ændret sig på kort tid” var blot nogle af de temaer, eleverne kom ind på.

Tidligere rektor på Høng Gymnasium, Birger Jensen, der også var inviteret roste elevernes engagement i både de nære og mere globale udfordringer: ”Det var rigtig gode taler, eleverne holdt. Budskaberne var en god blanding af det nære, de møder i deres hverdag, men også globale problemstillinger. Hvis det holder hele vejen, så er jeg overbevist om, at vores klode bliver et bedre sted at være,” afsluttede han.

Del