Sprogfitness i Høng Bevægelsespark

Event for de 5-7 årige med fokus på leg, bevægelse og sprog.

Sprogfitness i Høng Bevægelsespark
I Høng Bevægelsespark er der sprogfitness for børn mellem fem og syv år den 6. maj.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I Høng Bevægelsespark er der sprogfitness for børn mellem fem og syv år den 6. maj.

Eventen er for de 5-7 årige med fokus på leg, bevægelse og sprog. Dagen byder på mange forskellige boder alle med lege, der giver lyst til at lære sprog og senere læsning. Det er 4. gang, at sprogfitness bliver gennemført i Kalundborg Kommune, og det er altså i Høng Bevægelses Park fredag den 6. maj kl. 10-12. Foreløbigt er 158 børn og 20 voksne tilmeldt.

Årlig sprogfitness-event

Mange steder i landet inviteres hvert år skolegrupper i daginstitutionerne samt 0. klasserne til en årlig Sprogfitness-event med folkebiblioteket, som bindeled mellem skoler og daginstitutioner. Målet er via samarbejde med relevante fagligheder at igangsætte taktile og kinæstetiske læreprocesser for, at skabe interesse og glæde ved sprog og læsning.

Man kan også selv lave sit helt egen Sprogfitness - derhjemme, i dagtilbuddet eller skolen.

Sprogfitness startede som et projekt i 2013, der fik støtte af Slots- og Kulturstyrelsen. Sprogfitness er et samarbejde mellem Aalborg bibliotekerne og UCN pædagog- og læreruddannelsen, der hvert år udvikler nye lege.

Legene

Alle legene er som altid frit tilgængelige, og pædagog- og læreruddannelsen fra UCN i Aalborg har produceret små instruktionsvideoer til at ledsage nogle af legene. De udvalgte lege, som demonstreres i videoerne, er:

Børnehaver + 0. klasser: Mimikmakker, Hvem er du og hvad laver du?, Slangemor, Den døve mand og Sportskaos.

Indskolingen 1.-3. klasse: Hvem, hvad hvor, Alle mod alle, Orddomino, Historiepuslespillet og Skibet er ladet med. Som noget nyt er Sprogfitness-legene til indskolingen (1.-3. klasse) flyttet til Bibliotekernes Læsespor. Find dem her: læsesporet.dk

Legene til børnehaver + 0. klasse ligger her på Bibliotekernes Sprogspor, som de plejer. Find dem her: sprogsporet.dk

Del