Spiser sammen - mod ensomhed

Det er Marianne Rasmussen, beboer og bestyrelsesmedlem i Kystparken, som har fået ideen til at samles over et godt måltid mad.

Spiser sammen - mod ensomhed
Danmark Spiser Sammen strækker sig over hele året med to nedslag i uge 17 og uge 45 og den ide tog man til sig i Kystparken i Kalundborg, hvor 17 beboere, enkelte par, men flest enlige, søndag eftermiddag mødtes til fællesspisning. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Folkebevægelsen mod Ensomhed opfordrer til at invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag. Søndag var en række beboere i Kystparken i Kalundborg samlet til fællesspisning.

Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker Folkebevægelsen mod Ensomhed at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Bevægelsen vil sætte fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

Danmark Spiser Sammen strækker sig over hele året med to nedslag i uge 17 og uge 45 og den ide tog man til sig i Kystparken i Kalundborg, hvor 17 beboere, enkelte par, men flest enlige, søndag eftermiddag mødtes til fællesspisning.

Det er Marianne Rasmussen, beboer og bestyrelsesmedlem i Kystparken, som har fået ideen til at samles over et godt måltid mad.

”Jeg læste om Danmark Spiser Sammen og tog derfor initiativ til, at vi skulle mødes. Der er jo mange som sidder alene og som rigtigt gerne vil være sammen med andre,” fortæller Marianne Rasmussen, og fortsætter, ”Der er 17 som har tilmeldt sig fællesspisningen her søndag og der er planer om andre arrangementer som styrker fællesskabet.”

Der er ingen tvivl om, at ideen er god, der gik kun ganske få minutter efter at de tilmeldte beboere var trådt ind i Kystparkens festlokale før snakken gik, inden maden blev serveret, en frokostbuffet fra Meny, som Menykøbmand Peter Egebæk i øvrigt havde givet et tilskud til.

Flere af deltagerne til søndagens fællesspisning har boet i Kystparken i flere år, andre kun i kort tid. Derfor var det en unik mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

”Formålet er at få os alle til at kigge op og række ud. Og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig. Så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag,” skriver Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Del