Spirituspåvirket kaptajn tilbageholdt

Han deltog frivilligt i en alkometertest, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne varetage sin rolle som kaptajn på skibet.

Spirituspåvirket kaptajn tilbageholdt
Spirituspåvirket kaptajn blev tilbageholdt mandag eftermiddag. Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag eftermiddag rykkede politiet ud til havnen i Kalundborg efter en anmeldelse om, at kaptajnen på et skib, der inden for kort tid ville sejle videre, kunne være påvirket af spiritus og dermed overtræde sø-lovgivningen i Danmark.

Politiet fik i havnen ved raffinaderiet kontakt til en 56-årig mand fra Rusland, der var kaptajn på det pågældende skib. Han deltog frivilligt i en alkometertest, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne varetage sin rolle som kaptajn på skibet.

Den 56-årige skibskaptajn blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af sø-loven, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet afventer nu resultatet af analysen af den udtagne blodprøve, inden straffesagen mod kaptajnen kan afgøres. Han er fortsat i politiets varetægt, hvilket både Søfartsstyrelsen og skibets rederi er underrettet om. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport tirsdag morgen.

Del