Spil - og træf et uddannelsesvalg

Allikelund Gymnasium har nu investeret i et nyt online spil, der skal hjælpe de unge med at træffe det svære valg.

Spil - og træf et uddannelsesvalg Karina Skovgaard Larsen, som underviser i 8. klasse på Høng Privatskole. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Efter 9. eller 10. klasse skal de fleste unge forholde sig til, hvilken ungdomsuddannelse de skal begynde på. Ingen elever er ens, alle rummer forskellige kompetencer og potentialer, og det er ikke nogen let opgave at vælge en ungdomsuddannelse.
Allikelund Gymnasium har nu investeret i et nyt online spil, der skal hjælpe de unge med at træffe det svære valg.

På Allikelund Gymnasium har de derfor taget endnu et aktivt valg. De har investeret i et merkantilt online spil, som kan hjælpe unge med at blive klogere på, hvad en HHX-, EUX- og EUD-business uddannelse er. Alle uddannelserne udbydes på Allikelund Gymnasium.
I denne uge var der debut på det merkantile online spil på Høng Privatskole i 8. klasse. Her sad alle de friske elever både spændte og klar ved computeren. Inden spillet gik i gang, fortalte rektor Karen Marie Christensen fra Allikelund Gymnasium lidt om de merkantile uddannelser. Herefter var eleverne klar til at indtage deres rolle som nyansatte i den fiktive virksomhed Oikos.

I de næste par timer var alle eleverne travlt beskæftiget med, at træffe vigtige og strategiske beslutninger for, at udvide firmaets globale tilstedeværelse, og tage stilling til shitstorms med underleverandører samtidig med, at de skulle løse dagligdagens udfordringer i den fiktive virksomhed. Igennem hele spillet skulle eleverne tænke strategisk og operationelt, samt udfolde deres potentiale i en verden, hvor flair for business, internationalisering, målgrupper, evnen til at kommunikere og samarbejde var afgørende. Fra elevernes virtuelle kontor modtog de flere live video-feeds, telefonopkald og “besøg” fra ledelsen, der havde brug for deres hjælp og anbefalinger. Et par sjove timer med fuld knald på, hvor der både blev grinet og svedt lidt bag skærmene.’’Ti skoler i Kalundborg Kommune har allerede sagt ja til at få besøg af os, og vi vil meget gerne komme og besøge endnu flere skoler med dette geniale digitale Business Game, som har til formål at fungere som vejlednings- og motivationsværktøj for eleverne i udskolingen,” siger Rektor Karen Marie Christensen.

Mange muligheder

Der er fem udgaver af gymnasiale uddannelser, som alle er repræsenteret i Kalundborg Kommune, og der findes 102 erhvervsuddannelser. Derudover kan de unge også vælge 10. klasse. På Allikelund Gymnasium er der flere typer af gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og 10. klasse med en række forskellige linjefag.

Det er vigtigt, at de unge understøttes i deres afklaring af uddannelsesvalg, når de kommer i 8., 9. eller 10. klasse, og mange står klar til at hjælpe. Eleverne møder en del aktiviteter hen over året, som er med til at afklare dem i forhold til deres uddannelsesvalg. Der er bl.a. Skills Stafetten, brobygning, Tour de Uddannelse og Uddannelsesmessen i Kalundborghallerne på skoleskemaet.

Del