Spar penge på elregningen – udskift dine hvidevarer

Spar penge på elregningen – udskift dine hvidevarer Der er meget fokus på hvor meget strøm boligens hvidevarer bruger, en opgave som Punkt 1 i Kalundborg gerne hjælper med. Her Steen Jensen med en række energirigtige tørretumblere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Et af de steder hvor der kan sparer meget strøm er på boligens hvidevarer. En gammel fryser eller udslidt tørretumbler bruger væsentligt mere strøm end de nyeste modeller. Med meget høje priser på strøm kan der være mange penge at spare.

Strømprisernes himmelflugt har fået stort set alle til at have fokus på hvor meget strøm der bruges og til hvad.

Husets hvidevarer bruger meget strøm. Især fryser og køleskab som står, tændte hele døgnet, men også en tørretumbler bruger meget strøm hvis den er af ældre dato.

Punkt 1 i Kalundborg er klar til at hjælpe kunderne, både private og erhverv, med at finde ud af hvad de gamle hvidevarer bruger at strøm i forhold til de nye som sælges i dag.

”Jeg har undersøgt forbruget på en Miele vaskemaskine fra 2016 som var en testvinder, og til en tilsvarende maskine i dag. Her er der en strømbesparelse på 1,50 kr. pr. vask. Samtidig er maskinen måske lidt til kalket og bruger derfor mere strøm, det kommer så udover” fortæller Steen Jensen, medindehaver af Punkt 1 i Kalundborg.

”Lige nu har vi en tørretumbler på tilbud, den bruger 300 kWh mere i forhold til en dyrere model som har indbygget varmepumpe, så her kan der være en besparelse på op til 1800 kr. om året beregnet på en familie med to voksne og to børn. På den måde kan den dyrere maskine hurtigt være tjent hjem samtidig med at den giver et bedre indeklima på grund af den indbyggede varmepumpe,” fortsætter Steen Jensen.

Der er selvfølgelig rigtigt meget at spare hvis man bruger et tørrestativ i steder for en tørretumbler, men det er ikke alle som har plads til et tørrestativ, samtidig med at der kan dannes fugt og skimmelsvamp i huset/lejligheden.

Tjekker hvidevarer for erhvervslivet

Punkt 1 er i gang med en gennemgang af 39 institutioners hvidevarer for Roskilde Kommune, for at finde besparelser på strømforbruget.

”Vi er blevet kontaktet af Roskilde Kommune som har bedt os om at gennemgå deres hvidevarer, så den opgave er vores erhvervskonsulent gået i gang med, og flere kommuner kommer formentligt til, der er meget fokus på strømforbruget lige nu,” fortæller Steen Jensen

Mål selv din strøm

For få penge kan man selv måle strømforbruget for de produkter som sidder i en almindelig stikkontakt. Punkt 1 i Kalundborg har allerede solgt rigtigt mange 'elmålere' som kan kontroleres via sin telefon.

Del