Spar ikke på smørret - Politikere havde taget forklædet på

”I er helt sikkert borgmestre et eller andet sted i landet, for i har borgmestermaver begge to,”

Spar ikke på smørret - Politikere havde taget forklædet på
De to kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Venstre Niels-Erik Sørensen og Jakob Beck Jensen var lørdag gæstekokke i Medborgerhuset i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De to kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Venstre Niels-Erik Sørensen og Jakob Beck Jensen har i dag lørdag stået bag gryder og pander i Medborgerhuset som gæstekokke. Det blev både festligt og lærerigt.

Engang imellem inviterer Medborgerhuset gæstekokke på besøg for at de kan se hvordan Medborgerhuset egentligt fungerer. De to kommunalbestyrelsesmedlemmer og gode venner Niels-Erik Sørensen og Jakob Beck Jensen havde lørdag sagt ja til, at hjælpe med dagens menu, ’husmandskoteletter’ med stuvet hvidkål. Bl.a. blev der stegt godt 30 kg. flæsk.

”Du skal ikke spare på smørret,” meldingen kommer fra Marianne Madsen, daglig leder af Medborgerhuset, da Niels-Erik Sørensen skal stege en portion af de mange panerede stykker flæsk.

Stuvet hvidkål med paneret flæsk er i øvrigt en livret for Jakob Beck Jensen og på spørgsmålet om han egentlig selv kan lave mad, kommer svaret omgående, JA. Det er ellers sjældent, at der kommer så hurtigt og præcist et svar fra en politiker, men her var der ingen tvivl.

”Hvis det her bliver en succes, så vil vi da overveje at tage ud og lave mad til fødselsdage og bryllupper,” griner Niels-Erik Sørensen mens ’husmandskoteletterne’ bliver vendt på den store pande.

”Det er fantastisk at komme her i Medborgerhuset og se det store arbejde som der bliver gjort for borgerne og hvor stort et frivilligt arbejde der bliver lavet, her er en rigtig god stemning” siger Jakob Beck Jensen.

Borgermestermaver

”I er helt sikkert borgmestre et eller andet sted i landet, for I har borgmestermaver begge to,” kommentaren kommer fra en af de mange borgere som denne lørdag er forbi Medborgerhuset i Kalundborg for at få et måltid mad.

De to lokale politikere havde nok at gøre med at få maden på tallerkner til de mange som stod i kø.

”Der følger to stykker flæsk med, hvor mange kartofler vil du ha’ og der er også kål,” Jakob Beck Jensen har travlt med at betjene kunderne mens Niels-Erik Sørensen tager de sidste stykker flæsk af panden.

En noget anderledes formiddag for de to politikere som er blevet meget klogere på hvordan Medborgerhuset fungerer og måske de vender tilbage til næste år som gæstekokke.

Del