Søskende er født med benzin i blodet

Rallysporten er dyr, især for en murerlærling, men en række lokale firmaer bakker op om søskendeparret og så er der også støtte fra mor og far.

Søskende er født med benzin i blodet
Søskendeparret Mike og Monika Olivius fra Bregninge drømmer om en karriere i rallysporten. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Søskendeparret Mike og Monika Olivius fra Bregninge drømmer om en karriere i rallysporten. Parret har netop fået en ny og hurtigere bil.

Ordsproget ’æblet falder ikke langt fra stammen’, passer i den grad til søskendeparret Mike og Monica Olivius. Deres far, Kim Jørgensen, har i mange år kørt rally og med god opbakning fra mor, Mette Olivius.

Derfor var det helt naturligt, at Mike Olivius også skulle køre rally, så han tog kørekort som 17-årig med far ved siden af, og en ældre rallybil blev købt til formålet.

Nu er Mike Olivius blevet 18 år og kan køre bil uden far er med, derfor har 17-årige Monika Olivius nu overtaget pladsen ved siden af Mike når de deltager i forskellige rallyløb, samtidig har parret købt en bedre bil, en Peugeot 206 RC som har omkring 100 hestekræfter mere end den gamle.

Rallysporten er dyr, især for en murerlærling, men en række lokale firmaer bakker op om søskendeparret og så er der også støtte fra mor og far.

”Jeg kan godt li’ fart og her kan jeg gøre det under kontrollerede former, og så har mine forældres interesse for rally også spillet ind,” fortæller Mike Olivius.

De fleste forældre kan nok skrive under på, at søskende jævnligt driller hinanden og har svært ved at enes, og sådan er det også for Mike og Monika Olivius.

”I bilen kan vi godt enes,” siger Monika og Mette Olivius supplere, ”Det er så også det eneste sted, og faktisk går det bedre med at enes i bilen søskende imellem end mellem far og søn.”

Mike og Monika har været på rallykursus i Jylland og har nu licens til at kunne starte i et DM-rally, og den drøm skulle gerne gå i opfyldelse senere på året hvis der kan skaffes penge nok. Indtil da deltager søskendeparret i forskellige mindre klubrally på Sjælland.

Del