Sommervarmen ændrede planerne

Sommervarmen betød ændrede planer for KAT, da der skulle øves søndag eftermiddag.

Sommervarmen ændrede planerne Søndag var det meningen, at KAT skulle øve med kostumer i det nyligt renoverede amfiteater i Gryden på Møllebakken i Kalundborg. Men sommervarmen besværliggjorde den del. Her Elias Ege Olsen og Klaus Vig Ødegaard. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Denne sommer spiller Kalundborg Amatør Teater (KAT) Hodja fra Pjort. Søndag var planen, at der skulle øves med kostumer i det nyligt renoverede amfiteater i Gryden på Møllebakken i Kalundborg. Men 32 grader og bagende sol betød, at instruktøren besluttede, at man ikke skulle øve med kostumer.

Søndag var det egentlig meningen, at der skulle øves med kostumer til byspillet, der løber ar stablen slut august. Men sommervarmen betød, at der ikke blev øvet med de varme kostumer på. I stedet blev de alle kortvarigt prøvet for at tjekke, om alt var, som det skulle være, inden der skulle øves.

"Det må blive nogle af aftenerne, når der er så varmt. Det kan vi ganske enkelt ikke byde skuespillerne. Så i dag øver vi igen uden kostumer," siger Klaus Vig Ødegaard. der er instruktør på stykket.

Musicalen Hodja fra Pjort er en historie om drengen Hodja. Han bryder sig ikke særlig meget om at gå i skole. Han vil hellere ud at se verden. Hodja bor i landet Bulgislav, hvor hans far er skrædder, og han har syet så længe, at han er blevet helt skeløjet af det. Den eneste, der lytter til Hodjas eventyrlystne længsel, er den gamle El-Faza, som låner Hodja et flyvende tæppe. Hodja begynder straks på at øve sig i at flyve på tæppet, og snart drager han ud i verden.

Hovedrollen som Hodja er givet til 12-årige Elias Ege Olsen.

”Det er første gang, at jeg spiller skuespil, men det er rigtig sjovt, men også lidt hårdt Vi øver tit lidt sent om aftenen, og jeg skal op og i skole. Men jeg kunne godt tænke mig at blive skuespiller, så det er sjovt at prøve," fortæller den unge amatørskuespiller fra Kalundborg.

I alt er der 70 personer involveret i musicalen, 35 på scenen og 35 bagved. De kreative kulisse-byggere har været i gang og de er nu sat op i Gryden. Musikken er i øvrigt af Sebastian, som med sin fine og iørefaldende musik har skabt en rigtig familiemusical.

KAT opfører familiemusicalen i Gryden på Møllebakken, med Klaus Vig Ødegaard som instruktør, fra den 19. til 27. august. Billetter til de fem forestillinger kan bestilles over Billetnet, klik her

Del