Sommerferie med ridderskole

På ridderskolen er der undervisning i at kæmpe med sværd og skjold. Man kan også prøve at skyde med bue og skrive med fjer og blæk. 

Sommerferie med ridderskole
Esbern Snares ridderskole er for hele familien – børn, teenagere og voksne, hvad enten man har lyst til leg, til at kæmpe med rollespilssværd mod hinanden eller bare gerne vil høre noget om riddervæsenet i al almindelighed. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På Esbern Snares Ridderskole kan man blive slået til ridder af Kalundborg. På ridderskolen er der undervisning i at kæmpe med sværd og skjold, der er dog tale om rollespilssværd, så ingen kommer til skade.

Man kan også prøve at skyde med bue og skrive med fjer og blæk. Man hører endvidere om riddernes udstyr og prøver rigtige hjelme og skjolde.

Esbern Snares ridderskole er for hele familien – børn, teenagere og voksne, hvad enten man har lyst til leg, til at kæmpe med rollespilssværd mod hinanden eller bare gerne vil høre noget om riddervæsenet i al almindelighed.

En ridder af god slægt og enhver anden bør selvfølgelig også have sit eget skjold. I workshoppen med våbenskjold kan man få vejledning til at designe sit eget våbenmærke (logo) og male det på et skjold af træ. Skjoldet kan man tage med hjem. Til sidst bliver alle børn kåret som riddere af Kalundborg og får et ridderdiplom med hjem.

Det er for børn ifølge med voksen.  Ridderskolen foregår den 2., 3., 4., 9., 10., 11., 16., 17. og 18. juli kl. kl. 10-12 og kl. 13-15. Det hele foregår på Kalundborg Museum i Adelgade i Kalundborg.

Vil man være sikker på en plads, kan man købe billet til aktiviteten på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Eller man kan købe entrébillet i døren. Børn under 18 år har gratis entré. 

Del