Solgte lodder gav elever en tur i Zoo

Fredag var godt 250 forældre og elever fra Svebølle Skoles indskolingsklasser samlet til temafremvisning.

Solgte lodder gav elever en tur i Zoo
Forud for emneugen har både elever og forældre solgt lodder fra Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri, hvis overskud støtter udsatte børn og unge.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag var godt 250 forældre og elever fra Svebølle Skoles indskolingsklasser samlet til temafremvisning. Eleverne har hele ugen arbejdet med kontinentet Afrika, og fredag var de klar til at vise deres forældre, hvad de har lært. Emneugen sluttede med en tur i zoo for hele indskolingen. Forældre og elever har solgt lodder til det gode formål.

Indskolingens klasseværelser og fællesområder var i anledningen af emneugens afslutningen pyntet op med afrikanske udstillinger og kunst fra kontinentet. I løbet af ugen har eleverne arbejdet med afrikansk kultur, dyreliv og madtraditioner, og forældre, søskende og bedsteforældre kunne både se, lytte og smage på elevernes værker.

1.As klasseværelse var omdannet til en savanne, og alle besøgende kunne få en guidet tur af eleverne, hvor de blandt andet fik set krokodiller, løver, flodheste, og hvor dyrene bor. På væggene hang faktaark om dyrene, og rundt om i fællesområdet stod boder, hvor man kunne købe afrikanskinspirerede armbånd og halskæder, sunde romkugler forklædt som elefantlorte og småkager dekorerede som savannedyr. Alt i alt har både emneugen og fremvisningen været en succes, fortæller Emmali fra 2.a: ”Jeg synes, at det har været rigtig sjovt at lave de her ting i emneugen. Jeg kunne rigtig godt lide at lave afrikanske dyr af trylledej. Men vi har også lavet elefantlort, man kan spise, for de var faktisk lavet af sunde romkugler, det er sjovt, synes jeg.”

Fredag bød på en tur i Zoo

Forud for emneugen har både elever og forældre solgt lodder fra Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri, hvis overskud støtter udsatte børn og unge. Forældre og elever fik i alt samlet 16.500 kr. sammen, og det sikrer turen i Zoo, forklarer Henrik Birk Nielsen, der er klasselærer i 1.a: ”Jeg er bare hel vildt glad for familiernes engagement. Vi har fået samlet over 16.000 kr. ind, og sammen med Kalundborg Kommunes buspulje, har det gjort, at vi kunne tage alle vores indskolingselever med i Zoologisk Have i København og give dem en is derinde”.

Den store fremvisning og elevernes tur til Zoo glæder Bettina Jespersen, der er plejemor til en elev i 1. klasse, som også synes godt om salget af lodder: ”Det er den flotteste emneuge, jeg har set. Det har været virkelig spændende at se det, de har arbejdet med. Og jeg synes også, at det har været fedt at være med til at sælge lodderne, for vi har alle sammen i familien været med til at sælge. Det har også været en god læring for ungerne at skulle gå op til fremmede mennesker og spørge dem ad, om de vil købe,” fortæller hun.

Del