Solceller på taget af Kvickly – lokale kan nu investere i det grønne projekt

Med et crowdfunding-lån betaler Kvickly renter direkte til de forbrugere, der investerer i lånet, i stedet for til banken

Solceller på taget af Kvickly – lokale kan nu investere i det grønne projekt

Af Jens Nielsen

Kvickly Kalundborg sætter solceller op på taget af det store varehus, et projekt til 2.300.000 kr. Lokalbefolkningen har mulighed for at være en del af det grønne solcelleprojekt ved, at investere i projektet via et crowdfunding-lån.

Nu lancerer Kvickly Kalundborg et crowdfunding-lån, som betyder, at de vil låne penge af lokalbefolkningen – i stedet for af banken – til at få solceller på taget. Varehuschef, Kirsti Thygesen og Direktør Keld Haapanen, håber, at kunderne og de lokale vil investere i projektet, der betyder at ca. en fjerdedel af Kvicklys energiforbrug fremover bliver produceret på deres eget tag.

Kvickly Kalundborg har en ambition om at være så selvforsynende, som overhovedet muligt. Derfor har de gennemført flere nye, grønne tiltag i butikken, og nu er tiden kommet til at få solceller på taget – og lokal-befolkningen inviteres til at investere i projektet via crowdfunding. Et projekt, der løber op i 2.300.000 kr.

”Det er vigtigt for os at have et stærkt bånd til dem, som bor i området, og derfor vil vi gerne give vores kunder og andre i lokalområdet mulighed for at investere i vores nye solcelle-projekt og på den måde blive en del af Kvicklys grønne omstilling,” siger Kirsti Thygesen.

Med et crowdfunding-lån betaler Kvickly renter direkte til de forbrugere, der investerer i lånet, i stedet for til banken – og det er blandt de vigtigste grunde til, at Kvickly har valgt crowdfunding som finansieringskilde.

”Vi synes, at det er fantastisk at kunne give de lokale mulighed for at gøre en god forretning i en tid, hvor flere banker har lave eller negative renter på indlån. Det er en sikker investering, der både er en investering i et bedre klima, men også en investering i et stærkere lokalområde”, siger Keld Haapanen.

Omlægningen af energiforbruget i butikken er samtidig en del af Coops samlede klimaplan, hvor klimapåvirkningen fra driften af Coops ca. 1.100 butikker i Danmark skal være reduceret med 75% i 2025, og skal bidrage positivt til koncernens klimabalance i 2030.

Kvickly Kalundborg lancerer lånet 3. november 2022.

Alle virksomheder kan låne af deres kunder

Når man som virksomhed står overfor en ny investering, som Kvickly gør her, vil man oftest skulle låne pengene. Normalt er vi vant til, at man låner penge i banken, men ifølge Nicolai Jæpelt, chef for Coop Crowdfunding, er der rigtigt mange fordele ved at låne pengene af sine kunder i stedet.

”Det kan virke lidt mærkeligt at låne penge af sine kunder, men hvis man lige stopper op og tænker over det, er det i virkeligheden det eneste, der giver mening – for i stedet for at lade banken tjene penge på ens hårde arbejde, kan man jo lige så godt lade sine kunder gøre det,” siger Nicolai Jæpelt og fortsætter:

”Samtidig sætter et crowdfunding-projekt gang i helt nye samtaler med kunderne, som interesseret vil spørge ind til butikkens solcelleprojekt og fremtidige energiprojekter. Det betyder også, at man som virksomhed vil komme i kontakt med nye kundegrupper; nemlig de særligt klimabevidste, som ønsker at handle i en butik eller med en virksomhed, der tænker grønt,” afslutter Nicolai Jæpelt.

Del