Søfartsmuseum mangler penge for at kunne komme videre

Bestyrelsen bag Kalundborg Søfartsmuseum har dog ikke på nogen måde givet op, og har faktisk allerede planer for selv at købe en bygning til museet

Søfartsmuseum mangler penge for at kunne komme videre Fire af bestyrelsesmedlemmerne fra Kalundborg Søfartsmuseum, fra venstre, Poul Blasen, Tommy Dinesen, Ivar Svane og Jens Chr. Seeberg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ildsjælene bag ideen til Kalundborg Søfartsmuseum har pakket hele udstillingen ned, der mangler penge til at betale husleje med. Nu håber de at sponsorer vil hjælpe.

Alle interesserede kunne i to weekender i september opleve de allerede indsamlede effekter til et kommende søfartsmuseum i Kalundborg.

De mange effekter var placeret i en industrihal i Svebølle som bestyrelsen havde lånt i kort tid, ikke den ideelle placering for et søfartsmuseum og nu er lejemålet i mellemtiden sagt op og museet pakket ned.

Bestyrelsen bag søfartsmuseet havde håbet på, at de kunne få en aftale i stand med nye lokaler, og havde søgt Kultur- og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommune om penge til husleje i en toårig periode, men udvalget har i første omgang sagt nej og afventer flere oplysninger fra søfartsmuseet.

”Det er lidt sørgeligt at kigge på lige nu. Vi har fået flere henvendelser fra nogle der vil leje lokaler ud, men vi mangler sponsorer for at kunne dække vores omkostninger,” siger Poul Blasen fra bestyrelsen i søfartsmuseet, og fortsætter,
”Vi er dog rigtig glade for at have haft muligheden for at fremvise alle vores ting, og få en snak om vores fremtidsplaner med alle de fremmødte, der var trods alt 300 som mødte op i Svebølle og mange har meldt sig ind i foreningen og flere har doneret penge, alle har været så positive og meget overraskede over vores projekt.”

Bestyrelsen bag Kalundborg Søfartsmuseum har dog ikke på nogen måde givet op, og har faktisk allerede planer for selv at købe en bygning til museet og er derfor i gang med at søge en række fonde som kan hjælpe med den del.

Bestyrelsen håber nu, at flere vil melde sig ind i foreningen og at der måske er firmaer som vil være sponsorer så hele udstillingen kan komme op og stå igen i et par år inden egne lokaler kan være klar.

Interesserede kan henvende sig til Poul Blasen på tlf. 2041 4066 eller på e-mail poulblasen@live.dk

Interesserede kan også følge med i foreningens arbejde på Facebook, klik her

Del