Socialdemokrater efterlyser ny spidskandidat

Bestyrelsen ønsker ikke en gentagelse af, at der siges nej tak til en betydelig formandspost, som ved det seneste valg.

Socialdemokrater efterlyser ny spidskandidat
Bestyrelsen for den socialdemokratiske vælgerforening for Raklev, Røsnæs og omegn (RRO) har drøftet partiets situation lokalt og gjort status over opnået S-indflydelse. De søger mere synlighed og en ny spidskandidat.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tiden nærmer sig for udpegning af kandidater til kommunalvalget 2025. Bestyrelsen for den socialdemokratiske vælgerforening for Raklev, Røsnæs og omegn (RRO) har derfor drøftet partiets situation lokalt og gjort status over opnået S-indflydelse. De søger mere synlighed og en ny spidskandidat.

På den baggrund er der i bestyrelsen stor bekymring i forhold til kommunalvalget og partiets fremtidige placering i det lokalpolitiske ”verdensbillede”. Bestyrelsen ønsker ikke en gentagelse af, at der siges nej tak til en betydelig formandspost, som ved det seneste valg. Det skriver de I en pressemeddelelse onsdag.

“Socialdemokratiet sagde farvel til skoleområdet, som rummer masser af indflydelse. Det skabte undren både indenfor og udenfor rådhusets mure. I valgkampen blev vores skole-politik hos vælgerne til en lokal joke om, at folkeskolen skulle vendes på hovedet. Glemt var den konkrete fornyelse, som partiet havde lagt op til. Jo, vi fik en anden formandspost skabt til lejligheden, men ikke med nær de muligheder, som skoleområdet rummer. S-aftryk gik tabt, mens et andet parti nu høster fordelene,” skriver betyrelsen i pressemeddelelsen.

De skriver endvidere, at de derfor har stillet sig selv spørgsmålet, hvem der på bedste vis kan repræsentere/profilere Socialdemokratiet i forhold til de udfordringer, som kommunen står over for i de kommende år. Og en ny ledelse, der i langt højere grad viser:

  • at der er tale om en kompetent ledelse af kommunalbestyrelsesgruppen
  • at der er en reel interesse for at samle partiet”

"Vi ser et behov for, at S-gruppen i kommunalbestyrelsen får en ny ledelse, der i langt højere grad end nu viser, at den er dygtig til at søge indflydelse og samtidig viser reel interesse for at samle partiet,” lyder det fra Anja Wuust Henriksen, formand for RRO.

På den baggrund er det bestyrelsens opfattelse, at der er behov for at pege på en anden spidskandidat – og konkret peger bestyrelsen på Nikolaj Lykke Vad, som spidskandidat til det kommende valg. Han sidder i dag i Børn- og Familieudvalget og er desuden næstformand for socialudvalget. Ifølge bestyrelsen er han det bedste bud til posten som spidskandidat og et godt bidrag til at samle partiet såvel organisatorisk som politisk.

Del