"Snevejr" på Station Øst

Der har været et stort udslip af salt fra Novozymes i Kalundborg tidlig mandag morgen.

"Snevejr" på Station Øst
Novozymes oplevede tidligt mandag morgen et spild fra sit granuleringstårn på sitet i Kalundborg. Hele området omkring Station Øst er dækket af et fint hvidt lag salt. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Flere oplevede mandag morgen, at der lå et hvidt lag ”sne” på bilerne, der holdt parkeret omkring Biotekbyen Kalundborg Øst. Der er dog ikke tale om snevejr den 1. maj, men derimod salt, idet et filter er defekt hos Novozymes i Kalundborg og fint salt er spredt over et stort område.

Novozymes oplevede tidligt mandag morgen et spild fra sit granuleringstårn på sitet i Kalundborg. Der er tale om Natriumsulfat (salt), som har lagt sig på et område omkring Biotekbyen Kalundborg Øst stationen. Der ligger salt på bilerne, vejene og på planterne i området. Ved man ikke bedre, ligner det noget fra et snelandskab.

Ufarligt udslip

Også området omkring Valmuevej er ramt af salt, oplyser en af husejerne til TV-Kalundborg.dk. Vice President Jesper Haugaard, Novozymes, EMA Operations, fortæller dog, at udslippet er helt ufarligt.

I morges mellem kl. 5 og kl. 6 oplevede Novozymes i Kalundborg et utilsigtet afkast fra vores granuleringstårn. Et defekt filter er årsagen til afkastet, og vi er i gang med at udbedre fejlen. Der er tale om salt (Natriumsulfat), og det er ufarligt. Det ligger som en tyndt lag i et begrænset område omkring fabrikken, og vi er i dialog med myndighederne om oprydning,” siger Jesper Haugaard.

Del