Smukt nordlys over Kalundborg

Flere steder i Kalundborg Kommune var borgere ude for at nyde synet af det smukke nordlys. 

Smukt nordlys over Kalundborg
Nordlyset var særligt kraftigt – og smukt mandag aften og natten til tirsdag. Her nordlys på Reersø. Foto: Thomas Villefrance.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag aften og nat var der gode muligheder for at se det sjældne smukke nordlys over Danmark, og i Kalundborg Kommune var mange borgere ude for at nyde synet. Flere tog meget fine billeder, og vi bringer nogle af dem her i artiklen.

Nordlyset var særligt kraftigt – og smukt mandag aften og natten til tirsdag, hvilket flere billeder fra kommunens borgere vidner om. TV-Klaundborg.dk har været så heldig at få lov at vise flere af de fine billeder her på siden.

Nordlys

Sydlys og nordlys kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Fællesbetegnelsen for sydlys og nordlys er polarlys. Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og spiralerer frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol.

De grønne og røde farver på den mørke vinterhimmel skyldtes altså en kraftig eksplosion af ladede partikler i den øvre del af Solens atmosfære, der via solvinde blev sendt ned mod Jorden. Disse eksplosioner kaldes også for solstorme.

Del