Skuespiller Bodil Jørgensen vil flytte permanent til Røsnæs

”Jeg har lagt mærke til at når man står i kø i brugsen så kommer ’røsserne’ altid først, der har man stor respekt. Jeg bliver jo aldrig ’røsser’, det er jeg klar over, men jeg vil gøre hvad jeg kan,” griner Bodil Jørgensen.

Skuespiller Bodil Jørgensen vil flytte permanent til Røsnæs
Tirsdag stod Bodil Jørgensen på scenen i Kino Den Blå Engel hvor hun bl.a. fortalte, at hun vil flytte permanent til Røsnæs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tilbage i 2020 købte ’Badehotellet’-stjernen Bodil Jørgensen og hendes mand Morten Søborg et lille hus i idylliske omgivelser på Røsnæs, som de siden har brugt som sommerhus. Nu vil de permanent flytte til Røsnæs.

Skuespiller Bodil Jørgensen og hendes mand Morten Søborg er blevet så begejstret for Røsnæs, at de vil sælge deres hus i Lyngby og flytte permanent til Røsnæs. Det fortalte den populære skuespiller, da hun tirsdag eftermiddag var inviteret til at fortælle om hvorfor valget var faldet på Røsnæs, i forbindelse med Kalundborg Turistforenings 100-års jubilæum, der blev markeret i Kino Den Blå Engel.

”En dag bliver jeg vel Kalundborg borger når jeg flytter hertil. Vores plan er at sælge vores hus i Lyngby og så flytte her op til Røsnæs, jeg elsker at være her, så det må gerne gå lidt hurtigt med den flytning,” fortalte Bodil Jørgensen, og fortsatte, ”Når man ser de unge par med børn der flytter hertil, så tænker man, det skulle man have gjort i stedet for den hårde stenbro, men det var der arbejdet var dengang.

På Røsnæs har vi fundet det her lille hus, som vi har købt af en gammel dame på 94 år. Min store drøm er at bo der på Røsnæsvej og så kunne jeg tage ned i forsamlingshuset og læse højt for folk eller lave små sjove indslag eller dramatik på scenen og så kunne jeg tage ind til Kalundborg når det det skulle gå rigtigt stort for sig, men ellers har vi det hele på Røsnæs.”

De populære skuespiller kender Kalundborg fra dengang hun studerede og gjorde rent på Kalundborg-Århus færgen om natten, men interessen for Røsnæs er kommet efter, at Bodil Jørgensens mand filmfotograf Morten Søborg lavede filmen ’Fuglejagten’ som er optaget på Røsnæs, og efterfølgende har parret fundet drømmehuset på Røsnæsvej i Bjørnstrup, der indtil videre anvendes som sommerhus. 

Bodil Jørgensen deltager gerne i aktiviteter i lokalsamfundet og handler gerne i Brugsen på Røsnæs, men hun er godt klar over, at hun aldrig bliver en rigtig ’røsser’. 

”Jeg har lagt mærke til, at når man står i kø i brugsen, så kommer ’røsserne’ altid først, der har man stor respekt. Jeg bliver jo aldrig ’røsser’, det er jeg klar over, men jeg vil gøre hvad jeg kan,” griner Bodil Jørgensen.

Den populære skuespiller meldte sig i øvrigt som frivillig i Kalundborg Turistforening i forbindelse med fejringen af 100-års jubilæet, tirsdag.

Del