Skt. Hans Aften på Gisseløre er tilbage

Mange kalundborgensere kan huske de smukke midsommeraftener på Gisseløre i Kalundborg, hvor Dannebrog vajede i sommervinden og mere end tusind mennesker var samlet for at synge midsommervisen omkring bålet, drikke kolde fadøl og sodavand, spise popcorn og ikke mindst sende heksen af sted til Bloksbjerg. Skt. Hans Aften er tilbage på Gisseløre Strand.

Skt. Hans Aften på Gisseløre er tilbage
Formand for Kalundborg Svømmeklub Kim Poulin sammen med to af K-svømmerne fra Kalundborg Svømmeklubs Konkurrencehold, Agnete Thyme og Frida Fobian Hvidberg (th). Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk  

Sidste gang, der blev afholdt den populære Skt. Hans Aften på Gisseløre var i 2016, men nu er arrangementet tilbage således, at alle kalundborgensere nu igen får mulighed for at fejre midsommeren sammen i smukke rammer ved vandkanten på Gisseløre, hvor Kalundborg Svømmeklub står bag festlighederne.

Mange kalundborgensere kan huske de smukke midsommeraftener på Gisseløre i Kalundborg, hvor Dannebrog vajede i sommervinden og mere end tusind mennesker var samlet for at synge midsommervisen omkring bålet, drikke kolde fadøl og sodavand, spise popcorn og ikke mindst sende heksen af sted til Bloksbjerg.

I mange år har der dog ikke været afholdt Skt. Hans på Gisseløre. Men det bliver der nu lavet om på. Søndag den 23. juni afholder Kalundborg Svømmeklub nemlig Skt. Hans Aften på Gisseløre – præcis som i gamle dage, hvor Sct. Georgs Gildet og Lions Kalundborg stod for arrangementet. Siden 2016 har der ikke været afholdt Skt. Hans Aften på Gisseløre i Kalundborg, og siden 2019, hvor man holdt det i Kalundborg Havnepark, har der intet større fællesarrangement været i midtbyen.

Lokale virksomheder støtter op

Rigtig mange lokale virksomheder har støttet op om Kalundborg Svømmeklubs projekt, fordi også de savner, at der bliver afholdt Skt. Hans Aften i Kalundborg.

”Det bliver en hyggelig aften, hvor alle er velkomne. Vi har allerede mange lokale virksomheder samt Kalundborg Kommune med på idéen, og det betyder også, at vi kan tilbyde en aften med et flot program, som dog først afsløres om nogle uger,” fortæller Mark Fenger, der er med i eventudvalget i Kalundborg Svømmeklub, og en af de bærende kræfter bag arrangementet på Gisseløre, og fortsætter: ”Vi kan dog godt røbe lidt. Vi åbner pladsen kl. 17, og her vil der være mulighed for at købe både øl, vand og rosevin samt popcorn, slik og andre snacks. Ligesom vi lige nu arbejder på at få flere foodtrucks til arrangementet. Vi har også tænkt på de mindste, så der vil være et børnebål, der bliver tændt tidligere end det store bål. Ydermere vil der være DJ, et kor til at synge den smukke midsommersang, lotteri, havsvømme-konkurrence, hvor den hurtigste havsvømmer bliver kåret - og meget mere.”

Lad os fejre Midsommeren sammen

Kalundborg Svømmeklub håber på, at rigtig mange lokale vil støtte op om Skt. Hans Aften på Gisseløre, da det igennem mange år har været et populært arrangement, hvor kalundborgenserne sammen fejrede midsommeren.

”Der har gennem flere år været afholdt større arrangementer i bl.a. Ubby, Høng og Gørlev, hvor lokale sammen har fejret Skt. Hans Aften, som jo egentlig er en smuk skik. Vi er mange, der har savnet et større fælles arrangement i Kalundborg, og det prøver vi så nu at skabe igen. Men det kræver, at folk støtter op om det,” siger formand for Kalundborg Svømmeklub, Kim Poulin.

Håber på også at se Kalundborgs internationale tilflyttere

Kalundborg Svømmeklub håber også på at se de mange studerende, der er i byen, herunder de internationale studerende samt de mange tilflyttere, der pt. arbejder for Novo Nordisk eller andre af virksomhederne i Kalundborg.

”Vi håber da også at se en masse af de yngre, herunder de internationale gæster vi har i Kalundborg, yngre og ældre, både i form af studerende, men også de, der arbejder på Novo og flere andre steder. Sidst der var trailløb på Røsnæs kunne vi jo se, hvor mange nationaliteter der faktisk er her i byen, og at deltage i et event som Skt. Hans Aften på Gisseløre er bestemt en god måde at socialisere på, hvis man nu ikke har det store netværk i byen,” slutter Mark Fenger af med at sige.

Praktisk info:

Skt. Hans Aften bliver afholdt søndag den 23. juni kl. 17- 22.30 på Gisselørestrand, der ligger til højre for Radiovej på Gisseløre i Kalundborg. Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding. Alle er velkomne, og der kan købes mad, drikke samt snacks på pladsen, ligesom der vil være bål, musik, konkurrence, lotteri. mm.

Del