Skraldespande fjernes for at undgå hærværk

Skraldespande fjernes for at undgå hærværk
Kalundborg Kommune oplever, at flere skraldespande rammes af hærværk i forbindelse med nytåret, derfor er de nu fjernet. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Allerede et godt stykke tid før nytårsaften er der gang i fyrværkeriet, men også i kanonslag som anbringes i skraldespande, og det er på ingen måde nytårsløjer, det er hærværk, som koster borgerne mange penge.

Det koster hvert år mange penge for skatteborgerne i Kalundborg Kommune, når skraldespande bliver sprængt i stykker med kanonslag i forbindelse med nytåret.

En del af de grønne skraldespande som hænger, typisk i forbindelse med busstoppestederne, er i flere år blevet fjernet i forbindelse med årsskiftet og så hængt op igen når alle kanonslag har været brændt af, men i flere år er de altså blevet hængende, da det var for omkostningstungt at fjerne dem i forbindelse med nytåret.

Men nu fjerner Kalundborg Kommune igen skraldespandene da for mange skraldespande bliver udsat for hærværk.

-De seneste par år har vi desværre oplevet, at mange af vores skraldespande er blevet udsat for nytårshærværk. I år har vi fjernet vores skraldespande i vores bycentre fra den 15. december til og med den 15. januar 2023 for netop at undgå hærværk. Fra den 16. januar går vi straks i gang med at sætte dem op igen, skriver Kalundborg Kommune på deres Facebookside.

Hvis man som borger efter den 31. januar opdager, at Kalundborg Kommune har glemt at sætte en skraldespand på sin plads, så må du meget gerne give et praj på https://kalundborg.dk/.../veje-teknik-og-miljoe/giv-et-praj

Hjælp med at passe på naturen

Nytårskrudt og andet nytårsaffald udgør en stor risiko for både vores miljø og trafiksikkerhed.

Vi skal derfor passe på hinanden!

-Du skal huske at rydde op efter dig selv, hvis du affyrer nytårskrudt fra veje, fortove eller parker. Vi brugte 60.000 kr. alene i 2022 på at fjerne efterladt nytårskrudt, skriver Kalundborg Kommune.

Del