Skraldebilerne holder stille - igen

”Det kan være skraldemændene skal på kursus i Norge, Sverige eller Østrig for der kan det godt lade sig gøre at tømme skraldespande," siger udvalgsformand

Skraldebilerne holder stille - igen
Borgernes skraldespande biler ikke tømt grundet natten snefald. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De store mængder sne som er faldet, giver så store udfordringer for skraldefolk og -biler, at arbejdet er indstillet indtil vejene igen, er farbare.

Sne, frost og vind giver udfordringer i hele landet og det er svært at komme rundt.

Kalundborg Kommune skriver på deres Facebookside: Hos os betyder det blandt andet, at:

  • Skraldebilerne holder stille. Vi forventer, at den manglende tømning indhentes ved næste ordinære tømning. Hver husstand kan sætte én ekstra sæk med madaffald og én ekstra sæk med restaffald ud til næste afhentning. Man skal ikke melde den manglende tømning ind.
  • Hjemmeplejen kører i nødberedskab og er i løbende dialog med de borgere, der ikke får besøg som planlagt.
  • Veje ryddes og saltes efter prioriteringen i Regulativ om vintervedligeholdelse. Se regulativ, klik her.

Alle gør, hvad de kan, og det ved vi, at I også gør derude, når I kører forsigtigt (eller bliver hjemme, hvis I kan), når I rydder og salter eget fortov, og når I passer godt på i øv-vejret .

Kommunes udmelding har givet anledning til rigtigt mange vrede kommentarer på Facebook og formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, er på ingen måde tilfreds med beslutningen om, at lade skraldebilerne holde stille.

”Udvalgsmedlemmerne og kommunalbestyrelsesmedlemmerne er på ingen måde tilfreds med den her beslutning om at lade skraldebilerne holde stille fordi der er kommet lidt sne. Som en start kunne de da køre inde i byerne. Der er masser af små villaveje som aldrig er blevet ryddet for sne og hvor der altid er blevet tømt skraldespande,” siger Jakob Beck Jensen, og fortsætter, ”Det kan være skraldemændene skal på kursus i Norge, Sverige eller Østrig for der kan det godt lade sig gøre at tømme skraldespande, det her nytter ikke noget og nu lover de frost de næste 14 dage og borgernes skraldespande er fyldte efter jul og nytår, men jeg har møde med administrationen senere i dag, det bliver vi nødt til at kigge på.”

Tilbage først i december holdt skraldebilerne også stille på grund af snevejr.

Del