Skolen på Herredsåsen bliver til et "fodbold hotel"

400 elever fra hele landet skal kæmpe om DM i skolefodbold i Kalundborg. 5. klasserne og deres forældre skal stå for bespisning og overnatning.

Skolen på Herredsåsen bliver til et "fodbold hotel"
Skolen på Herredsåsen bliver omdannet til et 'fodbold hotel' de næste dage når 400 elever fra hele landet skal kæmpe om DM i skolefodbold. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De næste dage vil der være masser af liv og glade dage i Kalundborg når Danmarks bedste fodboldklasser kommer til Kalundborg for at spille om DM i skolefodbold. Skolen på Herredsåsen er værter for det store arrangement hvor 5. klasserne har omdannet skolen til et "fodbold hotel".

Skolen på Herredsåsen er fra tirsdag, 23. maj, til torsdag 25. maj, vært for årets danmarksmesterskab i skolefodbold, der har deltagelse af 400 elever fra hele landet – alle fra 6. klasse.

Kampen om DM-guldet foregår på Munkesøen Stadion – og der spilles finaler torsdag fra kl. 13.00. Der spilles 8-mands fodbold i både drenge- og pigerækken.

Lokalt deltager Nyrupskolen med et pigehold og Skolen på Herredsåsen deltager med både et pige- og et drengehold.

Skolen på Herredsåsen bliver til et "fodbold hotel"

Det er Skolen på Herredsåsen som er værter for afholdelse af DM i skolefodbold 2023 med idrætslærer Mette Elmelund i spidsen for det kæmpe arrangement. Det er også på Herredsåsen, at de mange elever skal overnatte og spise morgen og aften.

”Det er skolens 5. klasser som er værter som en del af deres Leaps projekt. Her har de bl.a. haft besøg af Kalundborg Vandrehjem for at høre om hvad det kræver at køre et vandrehjem/hotel. De har også arbejdet med regnskab og budget, lavet plakater i billedkunst og arbejdet med "hvad kan jeg blive" i dansk. Alt sammen for at omdanne Herredsåsen til et "fodbold hotel" de næste par dage,” fortæller Mette Elmelund, og fortsætter,

”5. klasserne skal ikke i skole mens DM afvikles, modsat skal nogle af dem møde ind allerede kl. 06 om morgenen for at lave morgenmad, andre skal møde i Munkesøen og stå i en bod og nogle skal møde ind til aften for at sørge for aftensmad til de 400 fodboldspillere. Alle forældre skal også møde ind for at hjælpe.”

En række firmaer har støttet det store DM-arrangement, fx har Kvickly Kalundborg givet alt morgenmad i to dage til 400 mennesker. Skolemælk støtter med 300 liter mælk og der er også støtte fra Rema 1000 på både Slagelsevej og Klosterparkvej samt fra DagliBrugsen i Raklev, Tømmerup Brugs, OK Benzin og K-Salat i Havnsø.

Mette Elmelund har tidligere stået i spidsen for DM i skolefodbold og har derfor en del erfaring at trække på.

”Vi har lidt erfaring og ved hvad det kræver, og jeg har da en række af notater fra de sidste gange jeg kan trække på, men det bliver ikke til mange timers søvn mens det står på,” fortæller Mette Elmelund.

Del