Skole med i bevægelseseksperiment på DR

Et generelt problem for unge i dag er, at de bruger alt for meget tid foran en skærm og bevæger sig alt for lidt

Skole med i bevægelseseksperiment på DR Eleverne fra Nyrupskolen som har deltaget i bevægelse projektet så det første af de fire afsnit tirsdag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

150 elever fra 6. til 8. årgang på Nyrupskolen er i fokus i fire programmer på DR1 som starter på mandag d. 11. oktober klokken 20. Programmerne handler om et bevægelsesprojekt for 11 til 14-årige og har virkeligt sat eleverne på noget af en prøve.

Danske unge bevæger sig for lidt, og det kan få store konsekvenser på den lange bane. Men hvad skal og kan man gøre ved det?

I det ambitiøse projekt ’Det store bevægelseseksperiment’ forsøger DR med Jacob Riising i spidsen at få mere bevægelse ind på 3 årgange på Nyrupskolen i Kalundborg gennem alle mulige og umulige initiativer for at se, om han kan finde måder at øge bevægelsen hos 6., 7. og 8. klasse på.

”Jeg har selv teenagebørn og derfor ved jeg alt om, hvor stor en udfordring det kan være at få dem til at lægge skærmene fra sig, og jeg er også spændt på at se, om vi kan motivere dem til mere bevægelse,” siger vært Jacob Riising.

De mange elever fra Nyrupskolen er blevet udvalgt som den eneste skole i landet til at deltage i bevægelsesprojektet som DR1 står bag, og som er blevet til fire programmer af hver en times varighed, det første program kommer på mandag d. 11. oktober kl. 20.

Eleverne på Nyrupskolen fik tirsdag formiddag lov til at smugkigge det første program, hvor eleverne bl.a. får en bevægelsesmåler på som skal måle deres aktivitet. Resultatet er nedslående.

Et generelt problem for unge i dag er, at de bruger alt for meget tid foran en skærm og bevæger sig alt for lidt, hvilket også er tilfældet for eleverne fra Nyrupskolen der er med i forsøget.

I det første program indsamler Jacob Riising elevernes telefoner før en opgave og efter opgaven får eleverne besked om, at telefonerne vil blive udleveret om en uge. Rædslen stod malet i de unges ansigter med udsigten til en uge uden deres elskede telefon.

På mandag kan man se hvordan det gik eleverne og hvor mange som kunne leve en hel uge uden telefon.

Vi har set første afsnit og det er rigtigt godt fjernsyn, underholdende, masser af god information og ikke mindst en øjenåbner for hvor skidt det egentligt ser ud med motion og bevægelse blandt unge mennesker.

I bevægelsesprojektet har også deltaget forskere, Syd Dansk Universitet og Dansk Skoleidræt.

Del